1000 de hectare cu orz, rapiţă, grâu, porumb şi floarea soarelui, distruse de grindină

Prăpăd la Răcari, grindina a distrus peste 1000 de hectare cu orz, rapiţă, grâu, porumb şi floarea soarelui, fermierii răcăreni nu par a avea un an agricol liniştit, nici nu şi-au revenit bine după un 2020 secetos, că natura le face din nou probleme. Vijelia, ploaia şi grindina au devastat tot ce au întâlnit în cale. Cea mai afectată localitate este Răcari, unde peste o mie de hectare de culturi agricole au fost distruse, fermierii încă fac evaluarea pagubelor.
Bucăţi de gheaţă au lovit, duminică seară, localitatea Răcari, care timp de 50 de minute, s-a aflat sub COD ROŞU de ploi torenţiale şi grindină, a fost emis şi un mesaj de avertizare RO-Alert.
Imaginile dezastrului sunt grăitoare. A plouat torenţial, vântul a bătut cu putere şi a bătut piatra. Grindina căzută, destul de mare, a afectat culturile oamenilor care spun că recolta este pierdută.

Dacă este să facem un calcul minim privind doar înfiinţarea culturii pe un hectar care se ridică undeva la 2500-3000 de lei, pagubele se ridică la o primă trecere în revistă, la suma de 2.500.000 lei.
Primarul din Răcari, Marius Caraveţeanu ne-a mărturisit că nu mai poate recolta nimic de pe o suprafaţă de 225 de hectare. Toţi fermierii din Răcari sunt disperaţi pentru că munca lor de un an s-a dus pe apa sâmbetei. Toţi banii pe care i-a investit în cultura de orz, rapiţă, porumb şi floarea soarelui sunt pierduţi.
Specialiştii vor stabili valoarea pagubelor, o comisie alcătuită din specialişti de la Direcţia Agricolă Dâmboviţa va evalua dimensiunile dezastrului.
Ceea ce este trist, şi în zilele următoare, natura se va dezlănţui.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ultimele noutăţi pentru Evaluarea naţională la finalul clasei a VlII-a 2021

Ministerul Educaţiei a publicat luni pe site-ul instituţiei un ghid informativ destinat candidaţilor care vor susţine evaluarea naţională la finalul clasei a VlII-a în acest an şcolar şi „părinţilor acestora”.Ghidul conţine informaţii utile despre condiţiile de examen, de natură organizatorică şi sanitară, precum şi despre desfăşurarea probelor scrise.De asemenea, sunt […]