10 mai – Zi de sărbătoare națională cu puternice semnificații istorice

1 0

10 mai,  două evenimente importante, legate simbolic de istoria Românilor: Ziua Independenței Naționale a României și Ziua Regalității.
Independența Națională și Ziua Regalității sunt firesc alăturate ca repere simbolice cu profundă semnificație pentru constituirea și evoluția statului național român, începutul domniei lui Carol I fiind inclusiv timpul istoric al dobândirii independenței naționale.
Regii și reginele României sunt repere de patriotism și demnitate, apărători ai suveranității și libertății României indiferent de provocările istoriei, susținători ai valorilor naționale ca parte a marii culturi europene.
Cuvintele primului monarh Carol I la încoronarea sa sunt vibrante și exprimă o stare de spirit unică – „Cu mândrie dar primesc această coroană, care a fost făcută din metalul unui tun stropit cu sângele eroilor noştri şi care a fost sfinţită de biserică. O primesc ca simbol al independenţei şi puterii României(…) Să trăiască iubita nostră Românie, astăzi încoronată prin virtuţile sale civice şi militare”.
Avem datoria să rămânem fideli principiilor și valorilor care ne-au consacrat în rândul statelor democratice europene și să consolidăm prin acțiunile noastre și pe mai departe independența, democrația și libertatea! 

Spiritul tradiției monarhice continuă prin actuala Casă Regală și am credința că va fi întotdeauna alături de români și România și va promova și apăra valorile identitare naționale.
Pentru fiecare român, Ziua Regalității și Ziua Independenței Naționale să fie un moment de reflecție și de asumare a unor valori ce ne fac puternici în lume: unitate, demnitate, patriotism.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un nou semnal de alarmă, sfaturi practice în caz de mușcătură de căpușă

Căpușele sunt paraziți externi. Se hrănesc cu sângele corpului gazdă (om sau diverse animale). În lume se cunosc sute de specii de căpușe, dar în România au fost identificate 30. Trebuie spus, însă, că doar câteva din acestea transmit boli oamenilor. În țara noastră specia cea mai frecventă este Ixodes […]