10 locuințe sociale ANL au intrat în posesia familiilor din satul Românești, comuna Potlogi 

Date:

Proiectul depus de administrația locală de la Potlogi și implementat cu succes,  face parte Programul „Locuințe sociale pentru comunitățile de romi” este un program-pilot derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Programul are, ca obiective, incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuinţele s-au  construit prin ANL, cu finanţare de la bugetul de stat. 

10 locuințe sociale ANL au fost repartizate familiilor din satul Românești, comuna Potlogi, în total au fost realizate 21 de locuinţe sociale destinate comunităților de romi,  în comuna Potlogi, satul Românești.

Cele 21 de locuințe de la Potlogi sunt  9 apartamente cu 2 camere și 12 apartamente cu 3 camere) sunt repartizate în 3 module, cu regim de înălţime P (parter), valoarea investiției fiind de 3.609.606,64 lei (TVA inclus) și Primaria Potlogi a avut o contribuție de 1, 4 milioane lei.

10 locuințe dintre cele 21de locuințe au fost repartizate, vineri  5 mai 2023, cheile de la locuințele sociale au fost înmânate  familiilor  care urmează să se mute. 

Această  investiție majoră a fost inițiată de  primar Nicolae Catrina, care s-a stins din viață anul trecut.

În perioada următoare  vor fi repartizate și celelalte 11 locuințe. Vineri la Potlogi au participat prefectul Claudia Gilia, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonela Jîjîie,  subprefectul Adrian Chițescu, reprezentanți din partea ANL și alți invitați. 

Președintele Consiliului Județean  Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat echipa administrativă de la Potlogi:

” La Potlogi, am participat la darea în folosință a locuințelor sociale pe care administrația locală, cu ajutorul fondurilor guvernamentale, le-a ridicat pentru mai mulți locuitori ai comunei.

Comunitățile locale se vor dezvolta în adevăratul sens al cuvântului doar dacă au grijă de toți locuitorii lor, mai ales când ne referim la cei cu o situație materială mai puțin bună.

Felicit echipa de la primăria Potlogi pentru implementarea acestui proiect!”, a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

FILMUL DESPRE CALIFICAREA NAȚIONALEI LA EURO 2024, DIFUZAT ȘI LA TÂRGOVIȘTE

Spectatorii vor descoperi cele mai interesante momente din aproape...

Aproape 80 de străzi din Târgoviște reabilitate în ultimii patru ani

Constructorii continuă lucrările pe Strada Grigore Alexandrescu, din Târgoviște....

Mare atenție când cumpărați fructe și legume 

Atunci când mergem la cumpărături pentru fructe și legume,...