10 iunie – ultima zi de depunere fără penalităţi a cererilor unice de plată

0 0

tractorMinisterul Agriculturii a adus mai multe modificări şi completări Ordinului MADR nr. 619/2015 care aprobă criteriile de eligibilitate, condiţiile specifice şi modul de implementare a schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020. Astfel, cele mai importante modificări vizează introducerea unei prevederi care permite fermierului diminuarea suprafeţei solicitate pentru sprijinul cuplat la sămânţa de cartof, în cererea unică de plată, pe baza documentelor emise de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor. Pentru anul 2016, data limită de depunere a cererilor unice de plată şi a modificărilor la acestea a fost stabilită ca fiind data de 10 iunie. Cererile unice de plată şi modificările la acestea pot fi depuse şi după data de 10 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu penalităţi, potrivit prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014. Solicitările depuse după această dată sunt inadmisibile, iar beneficiarului nu i se acordă niciun fel de plată sau de sprijin.
A fost modificat şi termenul de prezentare la APIA a documentelor justificative în ceea ce priveşte sprijinul cuplat pentru mere destinate industrializării, pentru obţinerea de produse alimentare non-alcoolice, de la 1 decembrie în 31 decembrie a anului de cerere. Abrogarea dispoziţiilor potrivit cărora cuantumul per cap, în cazul sprijinului cuplat la taurinele din rase de carne şi metişii acestora se acordă diferenţiat, astfel că se creează posibilitatea acordării unui cuantum unitar pentru toate categoriile din sectorul taurine de carne, sector în declin, şi se doreşte a fi dezvoltat cu prioritate evitându-se abandonarea acestei activităţi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Wi-Fi gratis în zonele de agrement ale oraşului

Sunt câteva zile de când târ-goviştenii au la dispoziţie internet în mai multe zone ale oraşului. Este vorba despre Parcul Mitropoliei, Centrul Vechi, Piaţa Mihai Viteazul, Piaţa Tricolorului şi Parcul Chindia. Serviciul este operaţional şi asigură o viteză de 20Mb pe secundă. Potrivit unei declaraţii anterioare a primarului ales Cristian […]