1 august,  Ziua Naţională Salvamont

0 0

Salvamont sau Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) este o organizație recunoscută de utilitate publică care reunește salvatorii montani din România și care se ocupă de reglementarea activității de salvare montană și de pregătirea salvatorilor montani. Salvamont este o asociație cu personal calificat, care oferă servicii destinate să salveze pe cei accidentaţi rătăciți în munţi. Salvamontul are în dotare de obicei vehicole și echipamentul necesar salvării.

Se marchează 53 ani de activitate sub denumirea Salvamont și 118 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană.

Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an.

Serviciul Public Judeţean Salvamont Dâmbovița este serviciu din subordinea CJ Dâmbovița este alcătuit din angajaţi şi voluntari.

Sunt dedicaţi trup şi suflet Salvamontului. Nu au weekend-uri, nu au sărbători, îşi pun mereu viaţa în pericol.

Pe lângă prevenirea accidentelor turistice şi de salvare în munţi, ei mai fac şi patrulare preventivă, căutare persoane disparute,  asigurarea permanenţei la punctele şi refugiile Salvamont,  salvarea accidentatului sau a bolnavului, acordarea primului ajutor medical, transportarea accidentatului sau a bolnavului, participarea în colaborare cu alte structuri specializate la solicitarea acestora pentru salvarea de vieţi omenesti în caz de dezastre şi accidente, dar şi marcarea traseelor turistice şi întreţinere lor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua Imnului Naţional al României, simbol naţional, marcată si la Târgoviște 

În fiecare an, la data de 29 iulie, este marcată Ziua Imnului Naţional al României, simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului. Pe 29 iulie 1848, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, după citirea noii Constituţii, un grup de tineri condus de Anton Pann, a cântat […]