1.944 de cereri depuse în Dâmboviţa, în prima săptămână a calendarului de înscriere în învăţământul primar (prima etapă) pentru anul şcolar 2019 – 2020

Conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), în prima săptămână (4 – 8 martie 2019), din prima etapă (4 – 22 martie 2019) a calendarului de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020, la nivelul judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 1.944 de cereri. Dintre acestea 1.766 vizează copii cu vârsta de şase ani (împliniţi pana la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 178 de cereri, copii cu varsta de şase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv).
Reamintim ca parinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unitaţii de învaţamant în care se doreşte înscrierea copilului, în perioadele stabilite de minister. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi (cel puţin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), între orele 08:00 – 18:00.
Vineri, 29 martie a.c., vor fi afişate atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/lSMB, listele copiilor înscrişi după prima etapă şi numărul locurilor rămase libere. A doua etapă pentru completarea/depunerea cererilor-tip de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie a.c. şi se adresează copiilor care nu au fost înscrişi/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.
Listele finale vor fi afişate în data de 11 aprilie.
Între 12 şi 19 aprilie, inspectoratele şcolare vor centraliza şi soluţiona cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ. De asemenea, va fi soluţionată orice altă situaţie privind înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Un bărbat din Colacu a murit după ce a fost snopit în bătaie

Poliţiştii din Răcari au fost sesizaţi, de către medicii de la UPU Titu, cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 47 de ani, care a fost adus cu ambulanţa, a decedat. Bărbatul şi-a găsit sfârşitul după ce a fost snopit în bătaie de alţi doi bărbaţi. Cadavrul […]