1.700 de maşini în pericol iminent de accident, bilanţul controalelor RAR

Registrul Auto Român a anunţat că 1.700 de maşini verificate în trafic în prima jumătate a anului prezentau pericol iminent de accident, iar aproape jumătate dintre cele 34.000 de maşini verificate erau neconforme.Registrul Auto Român (RAR) a făcut publice o serie de informaţii cu privire la rezultatele verificărilor efectuate în trafic în prima jumătate a acestui an.
În total, inspectorii au analizat 33.726 de maşini, iar 1.700 dintre acestea erau în pericol iminent de accident din cauza diverselor probleme de natură tehnică.Cele mai multe probleme tehnice au fost identificate la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate, dar şi la sistemele de frânare şi direcţie.De altfel, 10% dintre maşinile verificate în trafic poluau peste limitele admite de legislaţie. În total, aproape jumătate dintre maşinile verificate nu erau conforme cu legislaţia în vigoare din punct de vedere tehnic.În urma acestor controale au fost aplicate peste 11.000 de amenzi, iar 8.480 de şoferi au rămas fără certificatul de înmatriculare. Într-o astfel de situaţie, şoferii sunt nevoiţi să efectueze o nouă Inspecţie Tehnică Periodică (ITP) pentru a recupera certificatul de înmatriculare. De asemenea, 258 de şoferi au rămas fără permis de conducere pentru diverse perioade de timp.
Inspectorii RAR au oprit în trafic doar maşini despre care au considerat că prezintă diverse elemente de nesiguranţă, pe baza aspectului estetic sau a vechimii acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proiectul #Antreprenorium pregătește viitorii antreprenori ai Regiunii Sud

Proiectul #Antreprenorium pregătește viitorii antreprenori ai Regiunii Sud