𝗖𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗥𝗧𝗢𝗖𝗔𝗟𝗜𝗨  în județul Dâmbovița, pentru instabilitate atmosferică accentuată.

1 0

Tot județul Dâmbovița este sub COD  PORTOCALIU de FURTUNI, joi, 28 iulie, în intervalul orar 03:00-22:00, vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 40…60 l/mp.

  ISU Dâmbovița recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. 

 În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

 Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

 Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

 Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

 Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

 Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul: https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SFATURI pentru șoferii aflați în trafic pe timp de  furtună

Atunci când circulaţi în condiţii de vânt puternic, aveţi în vedere că rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri. Păstraţi […]