Published On: joi, Iun 15th, 2017

Zona Moroeni-Padina-Peştera poate deveni staţiune turistică de interes local

Peştera lalomiţei, Drumul Dacilor şi alte investiţii făcute de CJ Dâmboviţa, pot introduce zona Moroeni-Padina-Peştera în rândul staţiunilor turistice de interes local. Zona întreagă este una turistică, plecând de la Peştera lalomiţei, Parcul Naţional Bucegi, Drumul Dacilor, iar CJ Dâmboviţa a făcut demersuri importante ca toate aceste obiective turistice să fie amenajate şi puse în valoare. CJ Dâmboviţa a început demersurile necesare la Ministerul Turismului pentru ca zona Moroeni-Padina-Peştera să fie declarată staţiune turistică. CJ Dâmboviţa este interesat în ceea ce priveşte dezvoltarea acestei zone şi a solicitat sprijinul Ministerului Turismului pentru a putea declara zona Moroeni-Padina-Peştera ca zonă turistică. În urma discuţiilor purtate cu Ministerul Turismului, zona Moroeni-Padina-Peştera, cu câteva adăugiri pe care trebuie să le facă CJ, se încadrează la staţiune turistică de interes local şi este un prim pas: „Am primit săptămâna trecută o adresă de la Ministerul Turismului, prin care ni se comunică faptul că trebuie să transmitem la minister, conform ccelor prevăzute în Art. 4 din Hotărârea de Guvern 852/2008, toate documentele necesare pentru atestarea staţiunii turistice Moroeni-Padina-Peştera. În urma demersurilor pe care le-am făcut la nivelul CJ, avem şi feedback-ul şi vom întreprinde demersurile necesare… Într-o primă etapă, măcar să o declarăm staţiune de interes local. Sunt mai multe condiţii pe care trebuie să le îndeplinim pentru staţiune naţională, lucrurile sunt etapizate.”, a declarat preşedintele CJ, Alexandru Oprea.

Un alt pas pe care l-a făcut CJ prin intermediu ADl Apă Dâmboviţa, a aprobat bugetarea unor studii legate de ceea ce înseamnă prospecţiuni, analiză, parte de exproprieri pentru a asigura alimentarea cu apă şi a face captarea izvoarelor care sunt în zonă şi de asem-nea un studiu referitor la proiecţia reţelelor sau viitoarelor reţele de utilităţi pe această zonă.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>