Zona montană damboviţeană, în atenţia autorităţilor judeţene

Sala „Vlad Ţepeş” a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a găzduit, o întâlnire privind stadiul proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din zona montană dâm-boviţeană şi a aprobării noului plan de management al Parcului Naţional Bucegi şi a documentaţiei „Actualizare, reconfigu-rare plan urbanistic zonal Padina -Peştera şi a regulamentului local de urbanism aferent”.
La întâlnire au participat, din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, preşedintele Daniel Comănescu, administratorul public al judeţului, lonuţ Săvoiu, arhitectul-şef al judeţului Teodor Bâte şi directorul general al Direcţiei Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu. Au fost prezenţi la discuţii vicarul eparhial lonuţ Ghibanu – Arhiepiscopia Târgovişte, Gheorghe Deaconescu, şeful Serviciului Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa, primarul comunei Moroeni, Laurenţiu Moraru, reprezentanţii Asociaţiei Turistice „Peştera – Padina” dar şi ai unităţilor de primire-cazare din zona montană.
Subiectele abordate ţin de priorităţile existente pentru dezvoltarea zonei turistice Padina-Peştera, atât din punct de vedere al reţelelor utilitare, cât şi al căilor de infrastructură. Astfel, s-a discutat despre necesitatea găsirii de soluţii şi despre demersurile făcute în ceea ce priveşte extinderea reţelei electrice, dar şi a reţelei de gaze, astfel încât să fie deservite toate unităţile din zonă. În plus, administraţia judeţeană a întocmit un proiect pentru iluminatul public, pe traseul Bolboci-Telecabină şi caută soluţii şi pentru asigurarea transportului în comun.
În privinţa serviciilor de salubritate, administratorul public al judeţului, lonuţ Săvoiu, a subliniat faptul că s-au purtat discuţii cu ADI Deşeuri şi că există promisiunea ca, cel târziu în luna martie a acestui an, să fie prezentată o soluţie distinctă, pentru zona montană dâmboviţeană, unde cel puţin în perioada estivală, există necesitatea colectării zilnice.
Vestea bună pe care au primit-o, astăzi, reprezentanţii unităţilor turistice din zonă este aceea că, în acest an, aproximativ 80% din drumul contur, care ocoleşte Lacul Bolboci, va fi asfaltat, urmând ca apoi să se realizeze lucrări şi la zonele mai problematice, pentru a se finaliza întregul parcurs.
Întâlnirea a fost doar prima din acest an, cei prezenţi fiind de acord ca în perioada următoare să aibă loc şi alte astfel de acţiuni, prin intermediul cărora autorităţile să vină în întâmpinarea dezvoltatorilor şi operatorilor din turism şi să găsească împreună cele mai bune soluţii, pentru a transforma Staţiunea Peştera -Padina într-una la standarde europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua Culturii Naţionale la Biblioteca Judeţeană "Ion Heliade Rădulescu" din Târgovişte

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea, a participat la manifestările organizate de Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte, în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgoviştei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa şi Societatea Scriitorilor Târgovişteni, pentru a marca Ziua Culturii Naţionale. Cu acest prilej, vicepreşedintele Luciana Cristea a transmis următorul mesaj: „La început […]