Published On: mie, iul. 10th, 2019

Zonă de protecţie pe o rază de 3 km şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarului de Pestă Porcină din satul Ciocănari, comuna Niculeşti

nichiduta.ro

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia virusului pestei porcine africane în două gospodării din comuna Niculeşti, sat Ciocănari, judeţul Dâmboviţa.
Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit în data de 06.07.2019, pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli.
S-a luat măsura uciderii suinelor din gospodăriile afectate. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit: o zonă de protecţie pe o rază de 3 km şi o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarului.
Până la acest moment, a mai fost confirmat un focar de PPA în comuna Lunguleţu, judeţul Dâmboviţa.
DSVSA Dâmboviţa solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorităţi, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.
Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Dâmboviţa sau autorităţilor locale. Toate animalele afectate trebuiesc sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie. Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social şi economic.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro