Ziua satului Gorgota, sărbătoare cu tradiţie de zeci de ani

Tradiţia se păstrează cu sfinţenie, şi din moşi -strămoşi, satul Gorgota din comuna dâmboviţeană Răzvad îmbracă haine de sărbătoare pe 6 august când biserica prăznuieşte Schimbarea la faţă a Domnului.
Ca în fiecare an, pe data de 6 august, în Poiana Zborului din satul Gorgota a fost mare sărbătoare. Cu mic cu mare, localnicii din satul Gorgota şi din întreaga comună Răzvad, au petrecut alături de oaspeţii lor, de Ziua satului Gorgota, sărbătoare cu tradiţie de zeci de ani.
Primarul Emanuel Spătaru, vicepri-marul lonela Şerban şi Consilul Local Răzvad au făcut toate eforturile pentru ca această sărbătoare să fie una reuşită iar oamenii, indiferent de vârstă, să se distreze pe cinste.
Fiind în anul dedicat Centenarului Marii Uniri, autorităţile răzvădene au ales să marcheze momentul, invitând şi de această dată pe fraţii de peste Prut, Formaţia Haiducii din Costeşti, raionul laloveni, cunoscută în toată Republica Moldova, pentru calitatea unică a interpretării.
Pe scena amenajată în aer liber au mai urca artişti renumiţi precum: Simona Dinescu, lrinel Mitroiu şi alţii.
La eveniment au fost invitate oficialităţi ale judeţului, dar şi oameni politici, care au marcat momentul.Până seara târziu, petrecerea a continuat cu muzică, dans şi voie bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Investiţii majore la Potlogi

În comuna dâmboviţeană Potlogi, sunt în curs de implementare o serie de investiţii. Bloc de locuinţe pentru tineri, 12 apartamente (ANL) şi amenajare curte -2.500.000 lei. Locuinţe sociale pentru romii din satul Româneşti (ANL) – 3.087.324 lei + amenajări şi utilităţi din bugetul local – 1.200.000 lei. Extindere Şcoala Româneşti […]