ZIUA POMPIERILOR, SĂRBĂTORITĂ LA ISU DÂMBOVIŢA

In fiecare an, pe 13 Septembrie, este cinstită memoria eroilor pompieri care şi-au dat viaţa pentru dreptate şi libertate, pentru independenţa de stat a României şi pentru apărarea şi salvarea vieţii semenilor. În urmă cu 170 de ani, pe 13 septembrie 1848, au scris o pagină de devotament şi eroism în istoria neamului. Atunci, în Bătălia din Dealul Spirii, Compania de Pompieri din Bucureşti condusă de bravul căpitan Pavel Zăgănescu a înfruntat cu eroism numeroasa oaste otomană venită să înăbuşe revoluţia paşoptistă şi aspiraţiile de emancipare socială şi naţională ale românilor. Drept urmare, ziua de 13 Septembrie a fost sărbatorită dintotdeauna ca fiind ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA, fiind oficializată legal în 1953, apoi prin Legea nr. 121/1996 prinvind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor Militari, iar în 2004 prin H.G.R. nr.1490 -pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Cu ocazia aniversării a 170 ANI de la BĂ T Ă LIA DIN DEALUL SPIRII şi a ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa a organizat activităţi dedicate sărbătoririi acestei zile. Joi, 13 septembrie 2018, în intervalul orar 10:00 – 14:00, în toate subunităţile inspectoratului (Detaşamentul Târgovişte, Garda Voineşti, Detaşamentul Pucioasa, Garda Fieni, Detaşamentul Moreni, Garda Corneşti, Detaşamentul Titu, Garda Răcari, Garda Potlogi, Detaşamentul Găeşti, Garda Vişina,) s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, prilej cu care cetăţenii dâmboviţeni au vizitat aceste subunităţi de intervenţie, unde au putut vedea tehnica şi echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie.
La sediul inspectoratului s-a desfăşurat Festivitatea dedicată Zilei Pompierilor din România. Nu au lipsit alocuţiuni ale oficialităţilor şi ale inspectorului şef. Au fost avansaţi în grad a cadre militare care s-au evidenţiat în activitatea desfăşurată şi totodată au fost premiate cadre care au obţinut rezultate foarte bune. Nu în ultimul rând au fost premiate cercurile de elevi „Prietenii Pompierilor”, Serviciile Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. La final a avut loc defilarea pompierilor militari dâmboviţeni şi vizitarea expoziţiei cu tehnică de intervenţie.
Un detaşament de defilare constituit din cadre ale I.S.U. „Basarab I” Dâmboviţa a participat la manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România organizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Festivalul Naţional "Ion Dolănescu" se va desfăşura pe 23 septembrie, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Primăria Municipiului Târgovişte, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Fundaţia Culturală „Ion Dolănescu” sunt organizatorii unui eveniment de înaltă ţinută. Este vorba despre cea de-a V-a ediţie a Festivalului Naţional „Ion Dolănescu” ce se va desfăşura, în anul 2018, la data de 23 septembrie, începând cu orele […]