ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE, SĂRBĂTORITĂ ŞI DE POLIŢIŞTII DÂMBOVIŢENI

politiaCa în fiecare an, în ziua de 25 martie, de „Buna Vestire” se sărbătoreşte „Ziua Poliţiei Române”. Anul acesta se împlinesc 191 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române. Acest moment de sărbătoare reflectă istoria unei instituţii care, de atâta vreme, este pusă în slujba cetăţeanului. Fiecare stat are istoria sa, iar în interiorul acestuia, fiecare instituţie a parcurs un drum devenit peste ani istorie. În fiecare an, în data de 25 martie, Poliţia Dâmboviţeană îmbracă haine de sărbătoare, motivaţia regăsind-o în istorie, mai precis acum 191 de ani, în timpul domniei lui Grigore Dimitrie Ghica, care înmâna în anul 1822 marelui Agă Mihăiţă Filipescu steagul Agiei, legalizând funcţionarea acestei instituţii. De-a lungul vremii, slujbaşii acestei instituţii au purtat pe rând denumiri cum ar fi: ispravnic, vătaf de vânători, agă, miliţian sau poliţist, diferenţa fiind doar a veacurilor în care-şi îndeplineau misiunile, comună fiindu-le datoria de-a îndepărta nelegiuirile. Pentru marcarea acestui eveniment, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa s-au organizat o serie de activităţi.
Ceremoniile festive vor continua şi astăzi
Avansarea în grad, la termen şi înainte de termen, a unor poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, pentru activitatea deosebită desfăşurată şi merite excepţionale. Acordarea unor diplome de onoare celor care s-au remarcat prin activitatea desfăşurată şi munca depusă. Ziua Porţilor Deschise – ocazie cu care vor putea fi vizitate autospecialele din dotarea Serviciului Rutier, Ordine Publică şi Criminalistic, activitate la care sunt invitaţi să participe toţi membrii comunităţii dâmboviţene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ora Pământului, sărbătorită la Târgovişte ■ 2.000 de lampioane au fost înălţate din Piaţa Tricolorului

Şi municipiul Târgovişte s-a alăturat celor 5.500 de oraşe din întreaga lume şi a celebrat „Earth Hour” – Ora Pământului, demonstrând că luptă împotriva poluării şi iubeşte energia alternativă. Proiectul a demarat în luna martie a anului 2007, în oraşul australian Sydney, atunci când autorităţile şi localnicii şi-au manifestat preocuparea […]