Published On: joi, oct. 11th, 2018

Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti, sărbătorită la Direcţia Agricolă Dâmboviţa

nichiduta.ro

Miercuri, 10 octombrie, şi la sediul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Dâmboviţa s-a sărbătorit Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti printr-o expoziţie cu vânzare a produselor agroalimentare dâmboviţene. Cu această ocazie, producătorilor agricoli autohtoni li s-a oferit o suprafaţă din curtea Direcţiei pentru a-şi expune spre vânzare produsele, miercuri, începând cu ora 10.00. Legume şi fructe de sezon, lactate şi brânzeturi, dar şi miere, au fost oferite cumpărătorilor într-o gamă variată şi la preţuri pentru orice buzunar.
Nu au lipsit invitaţii de la acest eveniment. Primarul Cristian Stan şi viceprimarul Cătălin Rădulescu, care au fost primiţi cu pâine şi sare de către directorul Direcţiei Agricole Dâmboviţa, Sânziana Ioana Bănică. Oficialii au dat un tur al expoziţiei şi au stat de vorbă cu agricultorii dâmboviţeni. Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Dâmboviţa, în calitate de organizator al acestui eveniment, salută promptitudinea producătorilor agricoli de la Băleni, Mogoşani, Lunguieţii, Voineşti de a i se alătura la această sărbătoare şi i-a îndemnat pe târgovişteni şi dâmboviţeni să consume legume, fructe, produse vitivinicole şi alte produse agroalimentare obţinute în judeţul Dâmboviţa.
Edilul Cristian Stan a spus că ştia, dar prin participarea la acest eveniment deosebit, i s-a confirmat fatul că în judeţul Dâmboviţa, există producători de calitate şi cu tradiţie. Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti se sărbătoreşte în data de 10 octombrie, ca urmare a adoptării Legii nr.168/2017 de către Parlamentul României. Prin această lege, se doreşte îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse proaspete şi produse agroalimentare finite româneşti din materii prime de bază provenite de la producători români.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro