Ziua mondială a inimii

Incepând cu anul 2000, data de 29 septembrie marchează Ziua mondială a inimii. Este o ocazie pentru a ne gândi mai mult la sănătatea noastră şi în special la inimile noastre.
E alarmant faptul că bolile cardiovasculare reprezinta principala cauză de mortalitate în toată Europa, atât la femei, cât şi la bărbaţi, potrivit Cartei europene a sănătăţii cardiovasculare. Luăm serios în calcul mesajul transmis de Federaţia Mondială a Inimii conform căruia cel puţin 80 % dintre decesele premature datorate bolilor de inimă şi accidentelor vasculare cerebrale pot fi evitate dacă principalii factori de risc, tutunul, dieta nesănătoasă şi inactivitatea fizica sunt controlate. Tocmai de aceea, Ministerul Sănătăţii va demara în România un Program de screening pentru identificarea pacienţilor cu factori de risc cardiovascular, cu o durată de 5 ani.
Nu uitaţi, este foarte important să avem grijă de inima noastră în fiecare zi. Să aveţi o inimă sănătoasă!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Urmărit naţional, depistat de poliţiştii de la Târgovişte

Duminică, 30 septembrie a.c., o patrulă de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au depistat pe strada Gării din localitate un tânăr de 24 de ani, urmărit naţional. Cel în cauză era dat în urmărire naţională de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru comiterea infracţiunii de tentative de […]