Ziua mondială a inimii

începând cu anul 2000, data de 29 septembrie marchează Ziua mondială a inimii. Este o ocazie pentru a ne gândi mai mult la sănătatea noastră şi în special la inimile noastre.
E alarmant faptul că bolile cardiovasculare reprezinta principala cauză de mortalitate în toată Europa, atât la femei, cât şi la bărbaţi, potrivit Cartei europene a sănătăţii cardiovasculare. Luăm serios în calcul mesajul transmis de Federaţia Mondială a Inimii conform căruia cel puţin 80 % dintre decesele premature datorate bolilor de inimă şi accidentelor vasculare cerebrale pot fi evitate dacă principalii factori de risc, tutunul, dieta nesănătoasă şi inactivitatea fizica sunt controlate. Tocmai de aceea, Ministerul Sănătăţii va demara în România un Program de screening pentru identificarea pacienţilor cu factori de risc cardiovascular, cu o durată de 5 ani.
Nu uitaţi, este foarte important să avem grijă de inima noastră în fiecare zi. Să aveţi o inimă sănătoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmul montan lonuţ Timofte, campion şi vicecampion Masters

Din acest weekend, plutonierul-major ionuţ Timofte a devenit campion naţional şi vicecampion la alergat.Acesta a participat la Campionatul Naţional Pistă Masters 2020, care s-a desfăşurat pe stadionul „lolanda Balaş” din Bucureşti.Jandarmul montan a intrat în concurs la categoria masculin +35ani, a alergat la proba de 1.500 de metri şi a […]