Published On: mar, iun. 27th, 2017

Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri

nichiduta.ro

La data de 26 iunie este marcată Ziua internaţională împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri (International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking), care este menită să crească gradul de conştientizare privind problema majoră pe care o reprezintă drogurile pentru societate.
Cu prilejul Zilei internaţionale de luptă împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri, Crucea Roşie Dâmboviţa, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dâmboviţa şi Direcţia de Sănătate Dâmboviţa au organizat o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România. Una dintre acţiunile care s-a desfăşurat pe Platoul Prefecturii Dâmboviţa a avut ca scop împărţirea de pliante privind prevenirea şi combaterea consumului de droguri. Tinerii au fost grupul ţintă al acţiunilor desfăşurate la nivelul judeţului Dâmboviţa.
Riscul ca tinerii să devină dependenţi este de două ori mai mare decât în rândul adulţilor. Este cunoscut faptul că vulnerabilitatea faţă de consumul de droguri în rândul tinerilor este generată de mulţi factori cum sunt: presiunea şi influenţa grupului de egali, stima de sine scăzută, insuficienta informare privind riscurile consumului de droguri şi nu în utlimul rând o insuficientă implicare a societăţii în general.
Ultimele estimări la nivel mondial în ceea ce priveşte prevalenţa consumului de droguri în populaţia generală indică faptul că 200 de milioane de oameni, adică 5 % din populaţia globală cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani, au consumat droguri ilicite cel puţin o dată în ultimele 12 luni.
Strategia Naţională Antidrog 2013 – 2020 aduce noi elemente în ceea ce priveşte reacţia statului român la problematica drogurilor, prin dezvoltarea mecanismelor de coordonare, colaborare inter-instituţională, transparenţă decizională, cercetare şi analiză strategică.
De asemenea, noua Strategie promovează principiile statului social cu accent pe abordarea umanistă a consumatorilor de droguri ca grup vulnerabil distinct supus riscurilor de excluziune socială, înscriindu-se în cadrul normativ naţional şi respectând principiile fundamentale ale Uniunii Europene: respectul faţă de demnitatea umană, libertate, democraţie, egalitate şi statul de drept.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente