ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI ASUPRA FEMEII

Ş.E.

violentaZiua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor se sărbătoreşte în fiecare an în data de 25 noiembrie, la iniţiativa Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.
În România, tematica combaterii violenţei împotriva femeilor este reglementată prin Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, modificată prin Legea nr.
25/2012.
„La iniţiativa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte, această zi este marcată la nivel judeţean printr-un „MARŞ DE PROTEST”, la care participă şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC Dâmboviţa), alături de alte instituţii din judeţ.
În acest an, această acţiune va fi organizată în data de 28 noiembrie 2014, începând cu ora 10.00 şi reprezintă o modalitate prin care se doreşte atragerea atenţiei asupra faptului că oricare dintre noi trebuie să ia atitudine, deoarece prin indiferenţă, încurajăm violenţa domestică.
Folosim prilejul, pentru a reaminti că instituţia noastră oferă sprijin victimelor violenţei domestice în cadrul Centrului de recuperare pentru victimele violenţei în familie. Acesta funcţionează în subor-dinea DGASPC Dâmboviţa şi asigură găzduirea, îngrijirea, precum şi reabilitarea şi reinserţia socială a victimelor violenţei în familie, cu următoarele obiective: servicii adecvate de învăţare a deprinderilor de bază, programe educative, consiliere juridică, consiliere psihologică, orientare şcolară şi profesională, după caz, protecţia persoanelor aflate în dificultate pe o perioadă determinată de timp, pe baza unei evaluări detaliate, până la reintegrarea în familie, în familia lărgită sau în comunitate.
De la începutul anului 2014, de serviciile Centrului de recuperare pentru victimele violenţei în familie din cadrul instituţiei noastre au beneficiat 36 persoane, din care 14 femei şi 22 copii”, a precizat ing. Cristiana Bucur, director DGASPC Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Gala Naţională a Societăţii Civile Tinere din România -două premii importante pentru Dâmboviţa

În perioada 21-22 noiembrie 2014, staţiunea Covasna a fost gazda primei ediţii a Galei Naţionale a Societăţii Civile Tinere din România, eveniment ce s-a desfăşurat sub genericul „Inspirăm o nouă generaţie” şi care a adunat laolaltă reprezentanţi ai societăţii civile tinere din toată ţara, alături de instituţii şi autorităţi locale […]