Published On: joi, nov. 30th, 2017

Ziua Internaţională a Securităţii Calculatoarelor, marcată de poliţiştii de la prevenire

nichiduta.ro

Pentru a marca Ziua Internaţională a Securităţii Calculatoarelor, poliţiştii din cadrul structurii de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu poliţiştii de proximitate din Moreni şi studenţii Universităţii Valahia, au organizat o activitate preventivă la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Moreni.
Astfel, elevii au fost informaţi cu privire la riscurile utilizării reţelelor de socializare şi la modalităţile de prevenire a vic-timizării în cazul unor infracţiuni din domeniul criminalităţii informatice.
Cei mici au identificat, împreună cu poliţiştii, avantajele şi dezavantajele utilizării reţelelor de socializare şi ale internetului, în general.
Pentru mai multa siguranţă, aceştia au fost îndemnaţi să sesizeze manifestările abuzive, denigratoare, jignitoare ori ameninţătoare întâlnite online, fie direct poliţiştilor, părinţilor, profesorilor, fie prin intermediul ONG-urilor care gestionează website-urile în domeniu, pentru ca infractorii să poată fi opriţi şi pedepsiţi.
SFATURI PENTRU COPII:
Ce nu trebuie să faci
online!
Nu oferi persoanelor necunoscute informaţii personale despre tine sau despre familia ta (cum ar fi numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii, adresa, şcoala la care înveţi). Dacă anumite persoane insistă să afle aceste detalii, anunţă imediat părinţi, întrucât este foarte probabil că au intenţii necurate.
Dacă simţi că ceva este în neregulă, spune părinţilor sau unei persoane adulte în care ai încredere.
Dacă s-a întâmplat ceva pe Internet care nu ţi-a plăcut, te-a speriat sau, pur şi simplu nu ai înţeles, poţi oricând să te opreşti din navigare. Poţi închide ferestrele de chat, e-mailul sau computerul în orice moment doreşti.
Poartă-te frumos cu ceilalţi pe Internet; nu răspunde mesajelor supărătoare sau care conţin cuvinte ori imagini nepotrivite; blochează persoana care le trimite şi spune-le părinţilor.
Parolele conturilor tale sunt secrete şi îţi aparţin; ele sunt ca şi cheile de la casă, nu le da altor persoane în afara părinţilor.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro