Published On: mar, apr. 9th, 2019

Ziua Internaţională a Romilor, marcata la Târgovişte

nichiduta.ro

Ziua Internaţională a Romilor – 8 aprilie, este o zi în care se sărbătoreşte identitatea culturală şi naţională a minorităţii romilor din întreaga lume. Începând cu anul 1971, în cadrul Congresului Mondial al Romilor, s-a luat decizia ca ziua de 8 aprilie să devină Ziua Internaţională a Romilor din întreaga lume, motiv pentru care cea de-a 48 – a aniversare nu a putut trece neobservată în cadrul organizaţiei Partida Romilor Pro Europa Târgovişte.
Preşedintele organizaţiei Partida Romilor Pro Europa Târgovişte, Tudorică Răducanu a pregătit la Restaurantul Royal din Târgovişte, un eveniment deosebit care a marcat Ziua Internaţională a Romilor. Momente deosebite, voia bună şi muzica ţigănească au fost ingredientele unei petreceri de zile mari.
Gazda şi amfitrionul evenimentului, preşedintele organizaţiei Partida Romilor Pro Europa Târgovişte, Tudorică Răducanu a dat un mesaj de unitate.
Nu au lipsit invitaţii de seamă şi aici putem aminti pe deputatul PSD, Carmen Holban, vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, Sebastian Marin, secretar executiv adjunct PSD Dâmboviţa, consilierii municipali Andrei Páunescu şi Ionete Florin, preşedintele ALDE Târgovişte, Cosmin Bozieru, preşedintele ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre şi nu în ultimul rând Nicolae Păun, preşedinte Partidei Romilor Pro Europa şi alţi lideri de la centru dar şi din Prahova.
Şi preşedinta organizaţiei de femei a Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte, a dat un mesaj de unitate.
Din program nu au lipsit momentele speciale, un film documentar privind evoluţia romilor şi premierea tinerilor de seamă ai etniei, cu rezultate deosebite la învăţătură dar şi în alte domeniile în care activează.
Pentru că muzica face parte din etnie, seara a continuat cu o petrecere pe cinste care a avut toate ingredientele necesare.
În România, această sărbătoare a fost reglementată oficial în anul 2006 şi este numită „Sărbătoarea etniei romilor din România”.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro