Ziua forţelor terestre la Garnizoana Târgovişte

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a participat la Garnizoana Târgovişte, la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Forţelor Terestre. La manifestări au mai participat: Ivan Vasile Ivanoff – secretarul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie – prefectul judeţului Dâmboviţa, Florina Mureşan – subprefectul judeţului Dâmboviţa, Ghe-orghe Şerban – preşedintele Asociaţiei „Cultul Eroilor” filiala Dâmboviţa, numeroase cadre militare. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa le-a adresat celor prezenţi următorul mesaj: „Sunt onorat să vă fiu alături în cea mai importantă zi din an pentru Forţele Terestre ale României. În această zi de sărbătoare, adresez felicitări şi mulţumiri tuturor militarilor români din Forţele Terestre, pentru întreaga lor activitate!
Nu întâmplător această zi este patronată de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă, calităţile sale fiind însăşi esenţa însuşirilor celor ce poartă cu mândrie uniforma forţelor terestre româneşti. Vitejia, puterea şi credinţa acestuia reprezintă un imbold pentru generaţiile de tineri infanterişti, vânători de munte, artilerişti şi genişti ce au ales să apere integritatea României, liniştea şi pacea poporului român, având ca simbol drapelul tricolor.
Totodată, acest moment de sărbătoare este un fericit prilej de a rememora şi a cinsti faptele de arme ale militarilor de toate gradele din forţele terestre, care au luptat până la jertfa supremă pe câmpurile de bătălie.
Această structură se constituie în cea mai reprezentativă categorie de forţe din armata română, care a avut o contribuţie decisivă în obţinerea victoriilor pe câmpul de luptă.
Pentru străduinţa lor, militarii Forţelor Terestre au fost apreciaţi permanent de înalte oficialităţi civile şi militare străine pentru buna pregătire profesională, cu prilejul participării la acţiuni multinaţionale, contribuind la promovarea imaginii pozitive a Armatei României şi a statului român, atât pe plan intern, cât şi internaţional.
Să ne îndreptăm gândul către cei care, astăzi, se află departe de ţară şi de cei dragi – în teatrele de operaţii unde, cu profesionalism şi curaj, depun eforturi pentru a reda celor afectaţi de tragedia războiului speranţa într-un viitor mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, la cea de-a doua parte a Sesiunii ordinare 2018 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan participă, în aceste zile, la cea de-a doua parte a Sesiunii ordinare 2018 a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care se desfăşoară la Strasbourg. Sunt membru în Comisia de Politică şi Comisia de Egalitate de Şanse. Pe ordinea de zi, sunt o multitudine de proiecte […]