ZIUA EROILOR, sărbătorită de pompierii dâmboviţeni

I.B.

ziua eroilorIn fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, odată cu Sfânta Sărbătoare a Înălţării Domnului, românii celebrează Ziua Eroilor, prilej de recunoştinţă şi cinstire a memoriei eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
În spiritul tradiţiei europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare naţională.
Cu prilejul acestui eveniment, astăzi, 9 iunie 2016, începând cu ora 12:00, la ceremonialul militar religios public organizat de autorităţi în Piaţa „Tricolorului” din Municipiul Târgovişte, din partea Ins-pec-toratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa vor fi prezenţi ofiţeri din comanda inspectoratului şi un pluton de defilare constituit dintr-un ofiţer şi 18 subofiţeri, care vor participa la depunerea de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor şi la defilarea gărzii de onoare, în semn de cinstire a Eroilor Neamului.
Tot astăzi, de Ziua Eroilor, cinstim şi memoria bravilor eroi pompieri căzuţi la datorie în nobila misiune de protejare şi salvare a vieţilor omeneşti, care şi-au înscris pentru eternitate numele în glorioasa Cartă cu eroi ai armei.
I.S.U. „Basarab I” Dâm-boviţa organizează, atât la nivelul reşedinţei, cât şi la nivelul subunităţilor, expuneri (evocări) privind sărbătorirea şi sem-nifi-caţia Zilei Eroilor şi păstrarea unui moment de reculegere în memoria Eroilor Neamului.
În această zi sfântă, ne plecăm cu adâncă smerenie în faţa Eroilor Neamului, care au luptat şi s-au jertfit pentru libertate şi apărarea pământului străbun, presărând pe mormintele şi monumentele lor, lacrimile recunoştinţei, aprinzând o lumânare care să le lumineze calea în veşnicie.
„CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI EROILOR NEAMULUI!”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, sărbătorite la Târgovişte

Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor) s-a sărbătorit anul acesta la 9 iunie. Şi la Târgovişte, dar şi în alte localităţi dâmboviţene au avut loc ceremoniile prilejuite de Sărbătoarea Înălţării Domnului şi totodată Ziua Eroilor. La ceremoniile militare şi religioase organizate de Prefectura Dâm-boviţa, Garnizoana Târgovişte şi Arhiepiscopia Târgovişte, au participat alături […]