ZIUA EROILOR, sărbătorită de pompierii dâmboviţeni

I.B.

ziua eroilorIn fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, odată cu Sfânta Sărbătoare a Înălţării Domnului, românii celebrează Ziua Eroilor, prilej de recunoştinţă şi cinstire a memoriei eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
În spiritul tradiţiei europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare naţională.
Cu prilejul acestui eveniment, astăzi, 9 iunie 2016, începând cu ora 12:00, la ceremonialul militar religios public organizat de autorităţi în Piaţa „Tricolorului” din Municipiul Târgovişte, din partea Ins-pec-toratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa vor fi prezenţi ofiţeri din comanda inspectoratului şi un pluton de defilare constituit dintr-un ofiţer şi 18 subofiţeri, care vor participa la depunerea de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor şi la defilarea gărzii de onoare, în semn de cinstire a Eroilor Neamului.
Tot astăzi, de Ziua Eroilor, cinstim şi memoria bravilor eroi pompieri căzuţi la datorie în nobila misiune de protejare şi salvare a vieţilor omeneşti, care şi-au înscris pentru eternitate numele în glorioasa Cartă cu eroi ai armei.
I.S.U. „Basarab I” Dâm-boviţa organizează, atât la nivelul reşedinţei, cât şi la nivelul subunităţilor, expuneri (evocări) privind sărbătorirea şi sem-nifi-caţia Zilei Eroilor şi păstrarea unui moment de reculegere în memoria Eroilor Neamului.
În această zi sfântă, ne plecăm cu adâncă smerenie în faţa Eroilor Neamului, care au luptat şi s-au jertfit pentru libertate şi apărarea pământului străbun, presărând pe mormintele şi monumentele lor, lacrimile recunoştinţei, aprinzând o lumânare care să le lumineze calea în veşnicie.
„CINSTE ŞI ONOARE MEMORIEI EROILOR NEAMULUI!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, sărbătorite la Târgovişte

Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor) s-a sărbătorit anul acesta la 9 iunie. Şi la Târgovişte, dar şi în alte localităţi dâmboviţene au avut loc ceremoniile prilejuite de Sărbătoarea Înălţării Domnului şi totodată Ziua Eroilor. La ceremoniile militare şi religioase organizate de Prefectura Dâm-boviţa, Garnizoana Târgovişte şi Arhiepiscopia Târgovişte, au participat alături […]