Ziua de 1 Iunie, marcată cum se cuvine de pompierii dâmboviţeni în mijlocul copiilor

De Ziua Copiilor, pompieri şi voluntari ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost în mijlocul a peste 30 de copii de la Centrul Social de Copii Bilciureşti, care au fost bucuroşi să îi vadă.
Activitatea s-a desfăşurat pe trei ateliere de lucru.
În primul atelier, copii au fost ajutaţi de către un instructor al para-medicilor să înţeleagă manevrele de prim ajutor în caz de înec cu diverse obiecte sau mâncare. Au fost încurajaţi să exerseze manevrele de resuscitare pe păpuşile de antrenament Ana şi Charlie. In cel de-al doilea atelier a fost prezentată ambulanţa SMURD, unde copiii au fost „evaluaţi medical”, li s-a verificat pulsul şi unii dintre ei au dorit să experimenteze targa folosită la imobilizarea persoanelor accidentate în vederea transportului către o unitate spitalicească.
Cel mai aglomerat atelier a fost cel al autospecialei de stins incendii, unde a fost prezentată tehnica şi accesoriile de intervenţie, iar cei mai curajoşi, sub îndrumarea unui servant pompier, au încercat aparatul de respirat cu aer comprimat şi au ţintit un obiect cu jetul de apă.
După toate aceste exerciţii la care au fost solicitaţi, copiii au primit un binemeritat tort de ziua lor şi cei prezenţi au cântat „La mulţi ani!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Relaţiile de prietenie dintre Judeţul Dâmboviţa şi Raionul laloveni din Republica Moldova, susţinute şi consolidate de preşedintele CJD, Corneliu Ştefan

In perioada 27 – 30 mai 2021, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, s-a deplasat în Raionul Ialoveni din Republica Moldova. Vizita a avut ca scop revigorarea relaţiilor de colaborare dintre Consiliul Raional Ialoveni şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, relaţii ce au fost stabilite în baza unui acord de cooperare încă […]