Published On: vin, ian. 17th, 2020

Ziua Culturii Naţionale şi 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, la Răcari

nichiduta.ro

Zi extrem de importantă pentru literatura română şi nu numai. Pe 15 ianuarie 2020, s-au împlinit 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu şi totodată este marcată şi Ziua Culturii Naţionale. Poetul naţional a marcat profund literatura autohtonă cu opera sa fabuloasă. Unele dintre citatele lui Eminescu au dăinuit până astăzi.
Sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Ion Ghica” Răcari a fost gazda unui eveniment cu totul şi cu totul deosebit, dedicate Zilei Culturii Naţionale şi aniversării celor 170 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. A fost o atmosferă plină de emoţie şi sensibilitate şi, mai ales, de recunoştinţă pentru marele geniu de la a cărui naştere s-au împlinit 170 de ani. Oficiile de gazdă au

fost făcute de prof. Alexandru Mitru, directorul Liceului Teoretic „Ion Ghica” Răcari. Nu a lipsit de la eveniment, edilul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu.
Tema evenimentului: „Mai este Eminescu la modă?”, „Mai este cultura la modă?”. Prin tot ceea ce au pregătit elevii Liceului Teoretic „Ion Ghica” Răcari au demonstrat ca valoarea adevărată nu se perimează, iar numele oamenilor de cultură care au jucat un rol important în afirmarea noastră ca popor nu pot fi uitate şi nu sunt uitate. Au fost premiaţi şi elevii care s-au remarcat prin talentul lor literar în cadrul concursului de proză scurtă „Şi tu poţi scrie!”, organizat la nivel naţional.
În fiecare an, la 15 ianuarie este marcată Ziua Culturii Naţionale, data fiind aleasă în semn de omagiu faţă de poetul naţional al românilor, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850-15 iunie 1889).

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro