Ziua Astronomiei, celebrată şi la Târgovişte

astronomieCa în fiecare an, Societatea Astronomică Română de Meteori a organizat ateliere de lucru şi puncte de observaţie pentru a marca Ziua Internaţională a Astronomiei. Instrumentele prin care oamenii au putut privi Soarele au fost dotate cu filtre speciale de protecţie, pentru a nu afecta vederea. După lăsarea serii, instrumentele au fost mutate către Lună şi alte planete. Curioşii au putut observa şi zborul Staţiei Spaţiale Internaţionale pe deasupra oraşului, precum şi curentul de meteori Zyride.
Pentru cei interesaţi, la Muzeul de Istorie din Târgovişte este găzduită, până pe 2 mai, o expoziţie de fotografie cosmică făcută prin Telescopul Spaţial Hubble şi astrografie realizată de iranianul Babak Tafreshi (TWAN). Intrarea este gratuită.
Ziua Internaţională a t_I \A IA IIILWIIIUţlWIIUIU IA
Astronomiei a fost organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgovişte, Complexul Muzeal Naţional „Curtea Domnească”, Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu, Centrul Europe Direct Târgovişte, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa. (S.Ş.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A FOST ZIUA PĂMÂNTULUI

În fiecare an, la 22 aprilie, mai mult de un miliard de oameni iau parte la Ziua Pământului. Astfel, în întreaga lume, persoane fizice, comunităţi, organizaţii şi guverne sunt recunoscători planetei pe care uimitor o numim acasă şi iau măsuri pentru a o proteja. Apărută în 1970, această zi simbolizează […]