Ziua Armatei şi Centenarul bătăliilor de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz evenimente la care a participat preşedintele CJ, Alexandru Oprea

La 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei României. Cu această ocazie, preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea a transmis un gând tuturor militarilor români: „Ziua de astăzi este ziua tuturor celor care vă dedicaţi viaţa unui ţel suprem – apărarea naţională. Este un angajament măreţ, dificil şi plin de primejdii, pe care şi l-au asumat zeci de mii de patrioţi pentru liniştea noastră, a milioane de români.
Pentru alegerea făcută, vă datorăm infinit respect şi nemărginită mulţumire. Nu vom uita niciodată faptul că, indiferent de vremuri, îndatorirea dumneavoastră a purtat un singur nume -România, la fel cum nu vom uita niciodată faptul că în spatele fiecărui militar al Armatei Române vom regăsi vieţi, destine şi familii îngrijorate, dar – cel mai mult, vom regăsi eroi.
Cu toţii ştim şi istoria ne confirmă faptul că aţi fost eroi de fiecare dată când aţi plecat să vă îndepliniţi misiunea şi veţi rămâne eroi în fiecare zi a vieţii dumneavoastră. Este un statut pe care cu greu l-aţi dobândit, dar care nu se pierde niciodată. Datorită curajului pe care l-aţi aşezat mai presus de temeri, românii au devenit mai puternici, valorile şi simbolurile vitejiei acestui popor au căpătat renume, iar naţiunea a triumfat.
Datorită Armatei Române, România e mai sigură!
În amintirea tuturor celor care au păstrat, de-a lungul timpului, acest sentiment de sacrificiu, vă mulţumesc, vă doresc succes în misiunea de apărare a ţării şi multă sănătate!
La mulţi ani!”, acesta este mesajul preşedintelui CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, cu ocazia Zilei Armatei
Centenarului bătăliilor de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat marţi, 24 octombrie 2017, la Cercul Militar Târgovişte, şi la evenimentele dedicate comemorării centenarului bătăliilor de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz.
Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala „Mihai Viteazul” Dâmboviţa şi Garnizoana Târgovişte, Cercul Militar, în calitate de organizatori, au inclus în agenda evenimentului momente reprezentative pentru reliefarea importanţei activităţii cadrelor militare române în asigurarea obiectivului de apărare naţională, dintre care amintim şi lansarea nr.3-4 al revistei „Eroica”.
Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a mulţumit militarilor dâmboviţeni pentru devotamentul, profesionalismul şi spiritul de sacrificiu cu care îşi onorează angajamentul asumat: „Ne regăsim într-un moment în care istoria eroilor români îmbrăţişează istoria statului român. Împlinirea a 100 de ani de la bătăliile purtate de Armata Română la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz este cu adevărat un moment unic, marcat de multe sacrificii, patriotism, victorie şi nemărginit respect pentru toţi cei care au luptat în numele apărării naţionale.
Pentru România, vara anului 1917 a însemnat existenţa celei mai mari concentrări de forţe din timpul Primului Război Mondial – 9 armate, 80 de divizii de infanterie şi 19 de cavalerie, 800.000 de combatanţi şi 1.000.000 de rezerve. Pentru Armata Română, vara anului 1917 a însemnat România. A însemnat un curaj extrem, o responsabilitate supremă, o luptă grea şi începutul unei recunoştinţe care a depăşit graniţe şi a devenit, în timp, tot mai puternică.
La Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz nu aţi câştigat doar lupte. Aţi câştigat aprecierea marilor oficiali naţionali şi străini, dar, mai mult decât orice, aţi câştigat inima şi gândurile tuturor românilor.
Angajamentul pe care vi l-aţi asumat prin uniforma militară şi la care nu aţi renunţat niciodată ne-a confirmat, 27 de ani mai târziu, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, că aţi fost şi veţi rămâne eroi în fiecare zi a vieţii dumneavoastră. Această convingere ne este reconfirmată şi astăzi, prin lansarea noului număr al revistei „Eroica”, o dovadă a determinării cadrelor militare de a nu-şi abandona niciodată patria.
Nu vom uita niciodată că, indiferent de vremuri, viaţa militarilor români a purtat şi poartă, mai presus de orice, un singur nume – România.
Pentru modul în care vă îndepliniţi zilnic misiunea, acel gest de sacrificiu suprem numit apărarea naţională, în numele Consiliului Judeţean Dâmboviţa vă mulţumesc! Întotdeauna veţi avea respectul şi susţinerea noastră.
Vă doresc succes, multă sănătate şi să vă întoarceţi, de fiecare dată, teferi la familiile dumneavoastră!”
Manifestarea a fost oportună şi pentru a celebra Ziua Armatei Române, sărbătorită, la nivel naţional, încă din anul 1959, pe 25 octombrie 2017.
La eveniment au mai fost prezenţi: subprefectul judeţului -Florina Mureşan, reprezentanţi ai Armatei Române, Arhiepiscopiei Târgovişte, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, Jandarmeriei, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Încă două grădiniţe din Târgovişte modernizate prin PNDL

Consilierii locali târ-govişteni au votat proiectele de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea/eficientizarea termică a grădiniţelor nr. 13 şi nr. 15, dar şi hotărârile privind cotele de cofinanţare, de la bugetul local, a celor două proiecte. Sunt proiecte cu valori totale de 4, respectiv 3,6 milioane […]