Ziua Armatei, sărbătorită şi în Dâmboviţa

Conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a participat la manifestările organizate de Garnizoana Târgovişte, cu prilejul Zilei Armatei Române.
De asemenea, la activităţi au mai fost prezenţi: Adrian Ţuţuianu -vicepreşedinte al Senatului României, lonuţ Ghibanu – vicar eparhial, Antonel Jîjîie – prefectul judeţului, Florina Mureşan – subprefect, Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte, parlamentarii Carmen Holban, Oana Vlăducă, Corneliu Ştefan şi Dumitru Lupescu, viceprimarii municipiului Târgovişte Monica llie şi Cătălin Rădulescu, consilieri judeţeni, reprezentanţi ai lnspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Poliţiei Locale Târgovişte, lnspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa, lnspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I, precum şi numeroase cadre militare.
Începând cu un ceremonial militar şi religios, desfăşurat la Cimitirul de Onoare Românesc, evenimentul a continuat la Curtea Domnească din Târgovişte, unde oficialităţile locale şi judeţene au subliniat importanţa Armatei Române pentru societatea românească şi au transmis urări de bine tuturor cadrelor militare.
Cu acest prilej, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a precizat: „Stimate cadre ale Armatei Române – generali, ofiţeri, maiştri militari, veterani de război, vă salut cu respect, pe toţi cei prezenţi, astăzi, aici, pentru a celebra una dintre cele mai importante instituţii ale statului, care de-a lungul istoriei a avut un rol hotărâtor în construirea statului modern. Armata României a ocupat şi continuă să ocupe, încă, în toate sondajele ce măsoară încrederea cetăţenilor ţării în instituţiile statului, binemeritate locuri fruntaşe ce dovedesc că indiferent prin câte cumpene a trecut acest popor, armata a fost şi rămâne un factor de echilibru, o constantă. Şi nu sunt multe instituţii despre care se poate afirma că şi-au câştigat şi păstrat un astfel de statut de-a lungul vremii.
Pusă mai presus de individ, armata este un organism demn de respect, care asigură înainte de toate un climat de încredere în rândul cetăţenilor, iar profesionalizarea sa, selecţia riguroasă a cadrelor, recrutarea şi pregătirea personalului militar şi civil în reţeaua de instituţii militare de învăţământ, în cadrul cursurilor desfăşurate în ţară şi în străinătate, reprezintă o prioritate naţională.
Sărbătorim astăzi, în anul Centenarului Marii Uniri, o întreagă istorie, generaţii întregi de eroi care au făcut sacrificiul suprem pentru ca România să fie un stat independent, pentru ca românii să poată spună astăzi că trăiesc într-o societate democratică, pentru ca cei ce locuiesc între aceste graniţe să nu se teamă.
Chiar şi în prezent, armata română participă la misiuni de menţinere a păcii cu aliaţii săi NATO, în Irak, Afganistan, Bosnia şi în alte teatre de operaţiuni. Acum, când noi îi sărbătorim pe militari, sute, chiar mii dintre aceştia se află departe de familii şi îşi pun viaţa în pericol pentru un scop mai presus decât oricare dintre noi.
Aş vrea ca în această zi de sărbătoare să alocăm puţin timp, un gând măcar, pentru toţi acei care de-a lungul vremii şi-au pierdut viaţa sau integritatea fizică în numele unor astfel de idealuri, să le mulţumim celor care astăzi le sunt încă fideli şi familiilor care le sunt alături.
La mulţi ani, tuturor celor care-şi pun viaţa în slujba României, la mulţi ani Armata Română!”
În continuare, a avut loc un moment artistic susţinut de corul de copii „Anastasis”, de la Catedrala Eroilor din Târgovişte. De asemenea, au fost acordate premii militarilor câştigători la concursurile organizate cu prilejul acestei zile. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea trupelor, dar şi cu o expoziţie de tehnică militară şi armament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte: Infrastructura de învăţământ preuniversitar, modernizată cu fonduri europene

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a abordat într-o conferinţă de presă subiectul privind situaţia proiectului şoselei de centură. Edilul a spus că au fost solicitate unele clarificări, acestea fiind transmise în timp util la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, unde proiectul este în curs de evaluare şi că zvonul privind […]