Zilele europene ale vaccinării în Romania

Cu ocazia Zilelor europene ale vaccinării în România, în perioada 25-27 decembrie, au fost organizate, în Bucureşti şi în toate regiunile ţării, o serie de activităţi menite să marcheze debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.
Acţiunile au început vineri, 25 decembrie, odată cu intrarea în ţară, prin Vama Nădlac 2 (judeţul Arad) a primelor 10.000 de doze de vaccinuri împotriva COVID-19.

Sâmbătă, 26 decembrie, vaccinurile au ajuns la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, desemnat Centru naţional de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19.
Vaccinarea a început în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.
Evenimentul de vaccinare de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a început duminică, 27 decembrie, la ora 09.00.
În aceeaşi zi, acţiuni similare au fost organizate şi în celelalte nouă spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19, după ora 10.00 (ora precisă a evenimentelor organizate în aceste nouă spitale poate fi aflată de la responsabilii de activitate indicaţi):

 • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov
 • Institutul Naţional de Boli Infecţioase

„Prof. Dr. Matei Balş”, Bucureşti

 • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera
 • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca
 • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa
 • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova
 • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi
 • Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” din Baia Mare
 • Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava
 • Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara
  Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subor-dinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministru-
  lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Platforma pentru programarea online la vaccinare - disponibilă de luni, 28 decembrie

Platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva COVID-19 – https://progra-mare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operaţională. Începând de ieri, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate şi social, urmând să se activeze accesul […]