Published On: mie, nov. 7th, 2018

ZI PLINĂ LA JANDARMERIA DÂMBOVIŢA

nichiduta.ro

Jandarmii dâmboviţeni aflaţi în patrulare în zona instituţiilor de învăţământ au intervenit la un liceu din oraşul Găeşti. Aceştia au fost sesizaţi de un reprezentant al instituţiei de învăţământ cu privire la faptul că un elev se află în sala de curs cu un briceag asupra sa.
Jandarmii s-au deplasat în zona indicată, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că tânărul, în vârstă de 16 ani a pătruns în unitatea şcolară cu un briceag, pe care pretindea că îl foloseşte pentru a se apăra de alţi colegi. Tânărului i s-au întocmit actele de sesizare pentru fapta de „port fără drept de obiecte periculoase în sediul unei instituţii publice. Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor.
Debut în cariera de jandarm
Patru tineri care au absolvit Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani, au fost repartizaţi să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa. În prima zi de serviciu, sergenţii majori au cunoscut sediul unităţii şi au aflat care vor fi misiunile pe care le vor avea de îndeplinit.
Pe timpul şcolii, dar şi în stagiile de practică pe care le-au urmat, aceştia au fost pregătiţi în domeniile ordine publică, pază şi protecţie instituţională, fiind îndrumaţi în permanenţă de tutori jandarmi cu experienţă în activitatea profesională. „Trei dintre noii subofiţeri vor executa misiuni de ordine publică la subunităţile din Târgovişte, Răcari şi Tărtăşeşti, iar cel de-al patrulea va desfăşura misiuni de îndrumare şi salvare a turiştilor în zona montană, la Postul de Jandarmi Montan Peştera”, ne-a comunicat Jandarmeria Dâmboviţa.
La întâlnire, inspectorul şef, col. Matei Viorel, i-a asigurat pe cei mai tineri dintre jandarmi de sprijinul său, i-a felicitat şi le-a dorit succes în carieră.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro