Zeci de intervenţii ale pompierilor dâmboviţeni, în ultimele trei zile

În perioada 30 aprilie – 03 mai 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au intervenit la 32 evenimente: 13 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 2 incendii la vegetaţie uscată, 6 acţiuni pentru asigurare zonă, 5 acţiuni pentru asistenţă persoane, şi 6 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două deblocări de uşă, 3 acţiuni pentru asigurare eveniment public cu aglomerare de persoane şi o căutare de persoane rătăcite).
Echipajele SMURD din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 107 cazuri medicale.
În această perioadă, ISU „Basarab I” Dâmboviţa a executat misiuni pentru: transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVlD-19 la unităţi spitaliceşti, în sprijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a personalului şi tehnicii care a participat la misiunile de transport.
Activităţi preventive
În Noaptea de Înviere, în zona lăcaşurilor de cult cu afluenţă mare de persoane au fost dislocate echipaje de pompieri, la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte, Mănăstirea Viforâta şi la Mănăstirea Dealu.
Subunităţile de intervenţie au desfăşurat, în localităţi din raioanele de bază, 19 activităţi de instruire cu cetăţenii, privind măsurile sanitare şi de distanţare social ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.
Inspectorii de prevenire, premergător Sărbătorilor Pascale, au desfăşurat verificări la lăcaşurile de cult unde este preconizată participarea unui număr mare de credincioşi, la spaţiile de cazare din incinta ansamblurilor mănăstireşti şi la celelalte unităţi de cazare turistică din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Barza de la Răcari are depuse patru ouă în cuib

Perechea de berze de la Răcari va încerca în acest an, să eclozeze şi să crească patru pui, şi astfel, anul 2021 poate fi un an de succes pentru cuplul de berze de la Răcari. În a doua zi de Paşte, barza de la Răcari avea depuse patru ouă în […]