ZECI DE AMENZI APLICATE DE POLIŢIŞTII DÂMBOVIŢENI

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de la Serviciul Rutier au sancţionat contravenţional 77 de conducători auto pentru nere-spectarea regimului legal de viteză. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor comise de participanţii de la trafic. Acţiunea a vizat îndeosebi conducătorii auto care încalcă limita legală de viteză. În urma activităţilor din teren, poliţiştii au aplicat 89 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 77 pentru exces de viteză. Valoarea totală amenzilor se ridică la 61.100 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere, dintre care 12 pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h. Poliţia rutieră vă reaminteşte faptul că viteza, cu cele două forme, constituie una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere negative la nivelul judeţului Dâmboviţa. Astfel, pe parcursul lunii octombrie a.c., pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum şi a celei neregulamentare, pe drumurile din judeţ s-au înregistrat 13 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 4 persoane, rănirea gravă a altor 9 şi vătămarea corporală uşoară a altor 11.
Poliţiştii de la rutieră le reamintesc conducătorilor de autovehicule:
– Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
– Aşadar, echipaţi-vă maşina corespunzător şi nu veţi fi sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea acestei prevederi legale!
– De asemenea, pentru deplasări în siguranţă le recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile agenţilor de poliţie din teren.
– Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.
– Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum şi efectuaţi fiecare manevră după o asigurare temeinică.
– Manifestaţi atenţie sporită în zona trecerilor pentru pietoni, reduceţi viteza şi acordaţi prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea părţii carosabile.
– Folosiţi corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi pentru climatizare.
– În mers, păstraţi o distanţă suficientă pentru a putea opri în siguranţă atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Seminar de instruire destinat beneficiarilor de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar al Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, a organizat în data de 12 noiembrie, la sediul Agenţiei, seminarul de instruire destinat beneficiarilor de fonduri Regio, în cadrul Axei prioritare 8, PROIECTE NEFINALIZATE, Obiectiv specific 8.1 „Creşterea accesibilităţii serviciilor de […]