Vremea se încălzeşte, dar nu vor lipsi ploile şi furtunile de scurtă durată

Vremea îşi revine după fenomenele extreme care au lovit România în ultimele zile, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vremea va fi în general frumoasă şi va continua să se încălzească, astfel că în toată ţara se vor înregistra valori în jurul celor normale în ultima decadă a lunii mai.
Cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe arii restrânse averse în general slabe în nord-vestul şi nordul teritoriului, cu precădere seara şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi, local şi temporar, în vest, nord şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 4 grade.
În majoritatea zonelor, valorile termice vor continua să crească, vremea devenind deosebit de caldă în regiunile sudice; temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Maramureş şi 30 de grade în sudul Munteniei şi al Olteniei. Intervalul va debuta cu o vreme caldă, cu maxime termice de 25…29 de grade şi minime de 11…15 grade.
După data de 28 mai, răcorirea vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în jurul celor normale (la amiază 22…25 de grade), dar în unele zile chiar sub cele specifice perioadei din an (mediat regional maxime de 19…22 de grade şi minime de 8…12 grade). O încălzire a vremii este estimată din nou după data de 3 iunie.
Între 26 şi 28 mai, vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii relativ extinse şi se pot înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate.
Proabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în intervalul 1 – 3 iunie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Atenţie la căpuşe!

Atenţie la căpuşe, rămâne doar un pas până când acestea îşi găsesc ca gazdă un animal de companie sau chiar un om, ploile şi vremea caldă din ultima perioadă au făcut ca iarba să crească foarte mult, iar căpuşele să se poată ascunde foarte bine.Boala Lyme, de care cei muşcaţi […]