Vizita VicepremieruIui Graţiela Gavrilescu în judeţul Dâmboviţa

Viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, a efectuat o vizită de lucru la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, unde a fost întâmpinată de Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole, şi Prefectul judeţului, Antonel Jîjîie. Întâlnirea a avut loc la iniţiativa senatorului Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Senatului României.
La eveniment au participat parlamentarii dâmboviţeni: Claudia Gilia, Oana Vlăducă, Corneliu Ştefan, Dumitru Lupescu, Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Laurenţiu Neculaescu, Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, Ionel Petre, primari din judeţ, reprezentanţi ai societăţilor comerciale, dar şi reprezentanţii instituţiilor cu competenţe în domeniul mediului (Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, Garda de Mediu Dâmboviţa, Administraţia Bazinală de Apă Buzău – Ialomiţa, Administraţia Bazinală de Apă Argeş – Vedea).
De asemenea, au mai fost invitaţi: Ecaterina Muscalu, directorul adjunct al Direcţiei Mediu din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Bogdan Lupescu, şeful Unităţii de Implementare, Pregătire Proiecte din cadrul CNAIR, dar şi proiectantul şi evaluatorul de mediu al proiectului „Modernizare DN71 Bâldana -Târgovişte – Sinaia, km 0+000 – km 44+130 – lărgire la 4 benzi şi km 51+041 -km 109+905 – drum la 2 benzi”, stadiul acestuia fiind pe agenda întâlnirii de astăzi. Astfel, Viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu a subliniat importanţa realizării acestui proiect de infrastructură, pe care îl consideră prioritar pentru instituţia pe care o conduce şi a fixat un termen de două săptămâni pentru rezolvarea tuturor aspectelor ce ţin de obţinerea avizului de mediu. În plus, domnia sa a stabilit pentru luni, 12.02.2018, la ora 10.00, o întâlnire de lucru la care vor participa toţi factorii implicaţi în realizarea DN71 Bâldana -Târgovişte – Sinaia, pentru a găsi cele mai bune căi de demarare a proiectului în cel mai scurt timp posibil.
În continuarea vizitei, au avut loc discuţii cu reprezentanţii primăriilor dâm-boviţene şi ai mediului de afaceri dâm-boviţean, pe teme din domeniul mediului şi resurselor naturale, importanţei educării cetăţenilor în privinţa colectării selective atât a deşeurilor menajere, cât şi a deşeurilor electrice şi electronice. În ceea ce priveşte situaţia depozitelor de deşeuri din judeţul Dâmboviţa, ministrul Gavrilescu a precizat: „Am purtat în această dimineaţă discuţii cu conducerea judeţului şi l-am rugat pe primarul de la Titu să vină să poarte o discuţie cu mine vizavi de o problemă care nu este problema unei entităţi, a unei singure comunităţi, ci a întregii comunităţi a judeţului Dâmboviţa, este o problemă comună, unitară şi priveşte sănătatea fiecăruia dintre noi. Vom avea o discuţie tehnică, aplicată, astfel încât în perioada următoare să putem să deblocăm tot ce înseamnă depozitare de gunoi menajer municipal.” Un alt subiect de interes aflat pe ordinea de zi a întâlnirii a fost situaţia barajului de acumulare de la Pucioasa şi a alimentării cu apă a acestei localităţi.
Un punct de vedere care a generat o poziţie fermă a ministrului mediului a fost exprimat de Valentin Calcan, reprezentantul Asociaţiei Padina – Peştera, care a solicitat sprijin din partea autorităţilor pentru rezolvarea problemelor de mediu cauzate de cantităţile mari de deşeuri menajere aruncate la întâmplare de către vizitatorii din zona montană, de mare interes turistic, Padina, arie care ar trebui protejată. Pentru gândirea unui plan eficient de măsuri în acest sens, tot luni, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa va participa la o întâlnire cu primarul Comunei Moroeni şi reprezentanţii Asociaţiei Turistice Padina – Peştera.
La finalul vizitei, a avut loc o conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au început probele de evaluare a competenţelor din prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018

Probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2018) se vor desfăşura în perioada 12-22 februarie 2018. Sunt aşteptaţi să participe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a, dar şi absolvenţi din promoţiile anterioare. Potrivit dispoziţiilor art. […]