Published On: lun, dec. 11th, 2017

Vizita tinerilor din Republica Moldova la CJ Dâmboviţa, în cadrul proiectului ” Descoperă şi cunoaşte România”

nichiduta.ro

Pentru a treia oară, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a primit la sediul CJ Dâmboviţa vizita unui grup de tineri din Republica Moldova – dornici să afle mai multe atât despre activitatea administraţiei judeţene, cât şi despre principalele obiective turistice din municipiul Târgovişte. Alături de preşedintele CJ Dâmboviţa au mai fost prezenţi: prof. Cristina Stroe, inspector şcolar general adjunct -Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, primarul comunei Voineşti, Gabriel Dănuţ Sandu şi directorul Liceului Nucet, prof. Constantin Gherghe.Alături de tinerii din Republica Moldova, la întâlnire a fost present şi Veaceslav Şaramet, Secretar de Stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.
Preşedintele Alexandru Oprea le-a vorbit tinerilor atât despre municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa.
Directorul Liceului Nucet, prof. Constantin Gherghe le-a vorbit tinerilor din Republica Moldova despre locurile existente la Liceul Nucet pentru elevii din Republica Moldova care doresc să-şi continue studiile liceale sau profesionale în instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat din România şi totodată care au şi o serie de facilităţi, cum ar fi o bursă lunară de 65 de euro şi servicii de cazare la un preţ foarte mic.
Primarul comunei Voineşti, Gabriel Dănuţ Sandu le-a prezentat comuna dar şi cel mai modern campus preuniversitar din judeţul Dâmboviţa dar şi din regiunea Sud Muntenia ce se găseşte în localitatea dâmboviţeană Voineşti. Internatul dispune de 48 de locuri, o cantină, o sala de informatică, o sală de lectură şi o sală de fitness. Camerele care găzduiesc elevii asigură confortul şi intimitatea unei ” a doua case ” .
Cristina Stroe, inspector şcolar general adjunct, a spus că se bucură că a reuşit să intre în contact cu elevi şi tineri din Republica Moldova,iar impresia pe care ei i-au lăsat-o este una extraordinară -aceea a unor tineri buni, deschişi, a unor tineri pentru care sentimentul patriotic este foarte puternic şi pe care îl afişează cu mândrie.
Vizita de astăzi în judeţul Dâmboviţa a fost organizată în cadrul proiectului-pilot „Descoperă şi cunoaşte România”, implementat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în perioada octombrie -decembrie 2017. Obiectivul principal al proiectului este cunoaşterea dimensiunii etnice şi lingvistice româneşti în rândul tinerilor de origine română din afara graniţelor ţării. În cadrul acestui program, 300 de tineri din Republica Moldova au participa la evenimente similare cu cel de astăzi.
Pe lângă întâlnirea de la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, programul oaspeţilor din Republica Moldova cuprinde vizite la câteva dintre obiectivele turistice şi culturale reprezentative pentru judeţul nostru: Curtea Domnească din Târgovişte, Muzeul de Istorie, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Mănăstirea Dealu şi chiar Campusul Universităţii Valahia.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro