Published On: mar, sept. 4th, 2018

VIZITA PASTORALĂ A ÎNALTPRESFINŢITULUI PĂRINTE MITROPOLIT NIFON LA PAROHII DIN CADRUL PROTOIERIEI TÂRGOVIŞTE NORD

nichiduta.ro

Însoţit de Părintele Vicar şi de Părinţi Consilieri de la Centrul Eparhial, vineri, 30 august 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a efectuat o vizită pastorală în cadrul Protoieriei Târgovişte Nord, unde a vizitat un număr de 6 parohii: Râncaciov, Pârvuleşti, Cândeşti Vale, Voineşti I, Voineşti II şi Bărbuleţu.
În cadrul vizitei, la care au luat parte şi primarii din Cândeşti şi Voineşti, Înaltpreasfinţia Sa a evaluat stadiul lucrărilor de construcţie la casa parohială de la Parohia Râncaciov, al celor de restaurare de la biserica istorică de la Vârtop, Cândeşti Vale, precum şi cel al picturii de la parohiile Pârvuleşti şi Bărbuleţu.
Au fost dezbătute şi analizate probleme curente ale acestor parohii, apreciindu-se finalizarea frumoasă a lucrărilor de consolidare şi de restaurare la biserica istorică din Onceşti, necesitatea restaurării picturii la biserica Parohiei Râncaciov şi au fost oferite îndrumări pentru realizarea unor lucrări edilitare curente la parohiile Voineşti I şi Voineşti II.
Chiriarhul nostru a apreciat străduinţa, râvna şi disponibilitatea preoţilor de la parohiile mai sus menţionate în îndeplinirea obligaţiilor lor misionar-pastorale şi edilitare asumate, asigurându-i de susţinerea Centrului eparhial în finalizarea proiectelor aflate în derulare sau a celor care vor debuta. Totodată, i-a îndemnat să intensifice colaborarea cu profesorii de Religie din aria de jurisdicţie a parohiilor pe care le păstoresc, dar şi a activităţilor cu tinerii.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro