Published On: lun, iul. 31st, 2017

Viteza a ucis un şofer de tir

nichiduta.ro

Un şofer de TIR şi-a pierdut viaţa după ce s-a răsturnat cu vehiculul pe DN 72. Bărbatul în vârstă de 60 de ani, din Petroşani (Argeş) şi-a pierdut viaţa, după ce tirul pe care îl conducea s-a răsturnat pe DN 72, în dreptul localităţii Şuţa Olteni. Şoferul se deplasa pe direcţia Găeşti-Târgovişte. Din primele informaţii, se pare că şoferul nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă iar remorca tirului a intrat în balans şi s-a răsturnat în afara carosabilului. Impactul a fost fatal. Mai bine de o jumătate de oră s-au chinuit echipajele de descarcerare să îl scoată pe şofer din cabina camionului. Din păcate acesta şi-a pierdut viaţa. Traficul a fost blocat zeci de minute. Ulterior s-a circulat pe o singură bandă. Neadaptarea vitezei la conditiile de drum reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere.
Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum si de trafic!
Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă! Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente