Published On: mar, iul. 25th, 2017

Viteza a curmat trei vieţi pe DJ 721A

nichiduta.ro

Viteza ucide. Un accident mortal a avut loc luni de dimineaţă pe DJ 721A, în afara localităţii Burduca, judeţul Dâmboviţa. O maşina s-a izbit violent de un cap de pod. Potrivit poliţiştilor, trei persoane şi-au pierdut viaţa. Şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit carosabilul, după care maşina s-a izbit de un cap de pod. Cei trei tineri de 24, 18, respectiv 16 ani au murit în apropiere de satul Burduca, comuna Dragodana. Cei trei se întorceau de la o nuntă. Şoferul, tânărul de 24 de ani, a pierdut controlul volanului, s-a lovit de un cap de pod şi a căzut într-o zonă pe care localnicii o numesc Valea Mătăsarului. Nici unul nu a supravieţuit impactului nimicitor.
ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM
– Verificaţi starea autovehiculului, asigu-raţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare!
– Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!
– Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.
– Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă! – Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!
– Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
CENTURA DE SIGURANŢĂ POATE SALVA VIAŢA!
– Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.
– Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!
CONDUCEREA UNUI
AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
– Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro