Virgil Guran, preşedinte PNL Dâmboviţa: „Ministrul Năsui ne-a aburit, inclusiv pe mine, că vin nu ştiu ce investitori, că preiau combinatul şi continuă activitatea”

0 0

Intrarea Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte în faliment a fost unul dintre subiectele abordate în conferinţa de presă susţinută de senatorul Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa. Guran nu şi-a ascuns nici de această dată dezaprobarea vizavi de modul în care ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a înţeles să blocheze preluarea COST de către stat, în contul datoriilor, pecetluind practic soarta unei capacităţi de producţie unice în ţară şi desfiinţarea a 1200 de locuri de muncă:
„Ieri, COS Târgovişte a intrat în faliment. O spun cu regret, pentru că, în Guvernarea Orban şi ministrul Economiei era Virgil Popescu, erau absolut toate actele pregătite, mai trebuia doar o semnătură de ministru şi era preluat în contul datoriilor COS Târgovişte. Nu numai componenta socială, de 1200 de oameni dar COS Târgovişte putea să facă ceea ce nu poate să facă nimeni în ţară în momentul de faţă. Să ia fierul vechi şi să-l transforme în materie primă- ţaglă, şi în felul acesta mai erau vreo două-trei combinate mai mici, gen Ductil Buzău, care puteau să producă fierul beton atât de necesar în România. Avem o cerere de consum de 1,3 milioane de tone pe an şi producţie zero. Totul se importă.
Aici, cu tot respectul pentru ministrul Năsui, vă spun că ministrul Năsui a încurcat acest proces de preluare şi eficientizare a activităţii la COST. Folosesc un termen neacademic, ne-a aburit, inclusiv pe mine că vin nu ştiu ce investitori, că preiau combinatul şi continuă activitatea. Nu este adevărat, am mare regret pentru acest lucru, o voi spune deschis, chiar dacă suntem în alianţă, nu aşa se colaborează într-o alianţă şi nu aşa se repune pe circuit economia României. Dacă ei consideră că e un ajutor de stat, nu era absolut niciun ajutor de stat pentru că se prelua în contul unor datorii. Acum să vedem, acele datorii cum le mai recuperează statul roman? In loc să funcţioneze un combinat care putea să aducă profit de cel puţin 10-15 milioane de euro pe an şi să ţină 1200 de oameni cu serviciu, şi să producem în România, nu să cumpărăm produs finit, nu suntem în stare să facem ceea ce trebuie.
Îl anunţ pe colegul meu, pe domnul Năsui, că nu în felul acesta putem să facem ceva bun. Poate în al Xll-lea ceas se gândeşte să vină cu adevărat cu acei investitori, mie aşa mi-a motivat, că vine cu investitori, că nu e nevoie să se implice statul. Vă spun, indiferent de ce consecinţe există, trebuie să priceapă şi acei oameni care probabil n-au condus nimic dar dintr-o dată sunt în funcţii foarte importante, că o economie funcţionează şi cu intervenţia statului în anumite moment, nu în sensul să-i ţină în palmă şi oamenii să nu muncească, să dea un pic acel avânt unui sector care trebuie să se dezvolte. Aşa s-a ridicat şi Germania, aşa se ridică şi Franţa”- a susţinut preşedintele PNL Dâmboviţa, senatorul Virgil Guran.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VICTORII TÂRGOVIŞTENE LA UN TURNEU DE BOX LA MEDGIDIA

La Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei” din Medgidia, sau desfăşurat întrecerile tradiţionalului Memorial „Anton Aurel” la box.La startul competiţiei din acest an ( a lll-a) s-au aflat şi pugilişti ai Clubului Sportiv Târgovişte. Cei mai mulţi dintre sportivii antrenaţi de Gheorghe şi Alexandru Stan s-au descurcat admirabil, terminând pe primul loc […]