„Vinerea verde”, program la care se alătură CJ Dâmboviţa

Consiliul Judeţean Dâmboviţa se alătură programului naţional „Vinerea verde”, lansat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, care a debutat vineri, 12 martie 2021, în toate oraşele ţării, şi prin care angajaţii sunt încurajaţi să opteze pentru moduri de deplasare alternative, cu emisii periculoase cât mai scăzute sau zero (biciclete, trotinete electrice, mersul pe jos), astfel încât, în ziua de vineri a fiecărei săptămâni, minimum un sfert din angajaţii instituţiilor publice să adere la această iniţiativă verde, în favoarea mediului înconjurător şi a sănătăţii publice.
Preşedintele Corneliu Ştefan susţine acest program de mediu şi invită instituţiile publice să se alăture acţiunii „Vinerea verde”, ale cărei rezultate vor însemna reducerea poluării aerului, o sănătate publică mai bună şi o calitate a vieţii mai bună. La nivel mondial, dintre factorii de mediu, poluarea aerului este cel mai important factor de risc pentru sănătatea publică. Ţara noastră se confruntă şi ea cu problema poluării aerului în mediul urban, care afectează sănătatea populaţiei şi calitatea vieţii. Această provocare este cu atât mai însemnată cu cât transportul cu maşina personală a devenit o soluţie de deplasare zilnică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

8.122 de familii nevoiaşe vor beneficia de pachete cu produse de igienă de la Crucea Roşie

În luna martie, 8.122 de familii nevoiaşe din ţară vor beneficia de pachete cu produse de igienă.Acţiunea face parte din campania naţională de informare şi de conştientizare a populaţiei, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2 implementată de Crucea Roşie Română cu sprijinul financiar al organizaţiei United States Agency for […]