„Vinerea Verde” la CJ Dâmboviţa

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Luciana Cristea, a preferat un mod de deplasare verde către locul de muncă, alegând o trotinetă electrică.
Luciana Cristea, vicepreşedinte CJD: „Am renunţat la maşină nu doar astăzi, pentru că este „Vinerea Verde”, ci voi continua să merg în acest fel şi în zilele următoare. Îi încurajez pe toţi colegii din Consiliul Judeţean Dâmboviţa să renunţe la autoturismele personale. Este important pentru mediul înconjurător şi pentru sănătatea noastră să reducem emisiile de carbon din atmosferă. Cred că puţină mişcare este binevenită oricând. Felul în care noi, oamenii, ne deplasăm poate schimba lumea în care trăim. Rezultatele acestei iniţiative vor putea fi cuantificate într-un grad de poluare mai redus, o sănătate publică mai bună şi o calitate a vieţii mai bună”.
Pe 12 martie 2021 Consiliul Judeţean Dâmboviţa a aderat la programul naţional „Vinerea verde”, ce a fost lansat de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi care a debutat în toate oraşele ţării. Programul urmăreşte să-i încurajeze pe angajaţi să opteze pentru moduri alternative de deplasare către şi de la locul de muncă, care să contribuie la reducerea emisiilor auto, ce contaminează aerul şi ne ameninţă sănătatea.
Un gest în favoarea conştientizării problemelor de mediu şi a ameninţărilor pe care acestea le constituie la adresa sănătăţii publice îl poate constitui şi aderarea, săptămânal, vinerea, a cel puţin un sfert din angajaţii instituţiilor publice la această iniţiativă verde prin adoptarea unor modalităţi alternative de deplasare (biciclete, trotinete electrice, mersul pe jos).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ITM Dâmboviţa - implicare pentru integrarea în munca a tinerilor din sistemul de protecţie sociala

Pornind de la realitatea că tinerii din sistemul de protecţie socială reprezintă una dintre categoriile vulnerabile de viitori angajaţi, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa au organizat o întâlnire cu caracter informal.La activitate au participat adolescenţii de peste 16 […]