Viiturile au produs pagube uriaşe la Vârfuri

Preşedintele Pro România Damboviţa, Adrian Ţuţuianu, atrage atenţia cu privire la distrugerile provocate de precipitaţiile abundente şi de viituri pe raza comunei Vârfuri: „Ploile din ultima perioadă au afectat grav localitatea, generând pagube foarte mari. Peste 100 de familii sunt izolate. În satul Carlăneşti, nu poate ajunge o maşină de pompieri sau o ambulanţă. Oamenii vor ajunge în situaţia să-şi ducă morţii la groapă pe braţe? Refacerea şi modernizarea infrastructurii distruse de alunecările de teren necesită, în opinia mea, 3 -3,5 milioane euro. Pentru realizarea unor lucrări de primă urgenţă, Primăria Varfuri are IMEDIAT nevoie de 2,5 milioane lei (lucrări de viabilizare a drumurilor, corectarea torenţilor, amenajarea unor zone de scurgere a apelor, lărgirea carosabilului în zonele cu alunecări, pietruiri).Este necesară realizarea unor expertize tehnice, studii de fezabilitate şi proiecte tehnice pentru refacerea infrastructurii rutiere.”
Adrian Ţuţuianu a remarcat şi indiferenţa autorităţilor cu privire la situaţia de la Varfuri, dar şi din alte comune afectate: „De cei de la Bucureşti, ce să mai vorbim? Liderii PNL şi USR-PLUS sunt prea ocupaţi să se bată între ei pentru puterea din partide. Nimeni nu merge prin ţară, acolo unde oamenii suferă. E o indiferenţă cruntă şi nimeni nu mai pare revoltat.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmbovita: 304 iocuri de muncă disponibiie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa informează persoanele interesate că sunt înregistrate în baza de date 304 posturi vacante, din care 44 pentru absolvenţi de studii superioare.Oferta cea mai consistentă este pentru persoanele calificate in diverse meserii -182 posturi şi 78de locuri pentru muncitori necalificati.Din prima categorie, angajatorii […]