Published On: joi, nov. 9th, 2017

Viitorii jandarmi, o prioritate pentru Jandarmeria Dâmboviţa

nichiduta.ro

Pentru reducerea deficitului de personal, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a stabilit un pachet de măsuri, una dintre cele mai importante fiind creşterea cifrei de şcolarizare la instituţiile de învăţământ postliceale.
În acest context, în perioada 13 – 21 ianuarie 2018, va avea loc un examen de admitere, conform graficelor/ calendarelor publicate de fiecare dintre unităţile de învăţământ aparţinând Jandarmeriei, Poliţiei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţiei de Frontieră. Un astfel de examen în luna ianuarie reprezintă o premieră pentru MAI.
Sunt scoase la concurs 2.880 de locuri, dintre care 700 la Jandarmerie.
Cererile de înscriere se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, respectiv Serviciul Resurse umane, până la data de 5 decembrie 2017.
În vederea recrutării de concurenţi pentru admitere, s-a realizat o cercetare sociologică cu scopul de a identifica motivele pentru care actualii elevi s-au îndreptat către instituţiile de învăţământ ale MAI, iar siguranţa locului de muncă a fost opţiunea cel mai des invocată. Alte repere sunt legate de statutul social şi de pasiunea pentru meserie.
Astfel, facem un apel către toţi cei interesaţi de o carieră în Jandarmeria Română să se înscrie la concurs pe locurile puse la dispoziţie de fiecare dintre cele două şcoli de subofiţeri, respectiv:
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani;
– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni. Relaţii suplimentare privind condiţiile de înscriere la examenul de admitere se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa din b-dul Regele Carol I, nr. 49 sau telefonic la numărul 0245.640.669, interior 24.535 / 24.407.
Totodată, activităţile desfăşurate pe această linie şi informaţii importante pentru candidaţi vor fi postate pe pagina www.jandarmeriadambovita.ro, precum şi pe paginile oficiale de Facebook şi Twitter, id: Jandarmeria Dambovita.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro