VIDEO. Tabără la Căprioara pentru elevii din Raionul Ştefan Vodă – Republica Moldova

Copii din raionul Stefan Voda la CaprioaraTabăra Căprioara din comuna dâmboviţeană Moroeni, pe parcursul a opt zile, este gazda unui grup de 20 de copii din Raionul Ştefan Vodă. Copiii sunt însoţiţi de cadre didactice şi chiar de preşedintele Raionului Ştefan Vodă. Vizita celor din Raionul Ştefan Vodă în judeţul Dâmboviţa se înscrie în cadrul acordului de înfrăţire dintre Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Raionul Ştefan Vodă care a fost încheiat anul trecut. Delegaţia din Raionul Ştefan Vodă a fost primită la tabăra Căprioara chiar de preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Gabriel Grozavu, şi directorul Direcţiei Judeţene de Tineret, Sport şi Turism, Andrei Albu. Tabăra pentru elevii din Raionul Ştefan Vodă din Republica Moldova este suportată financiar în totalitate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa: „Iată că reuşim să punem în mişcare acordul de înfrăţire dintre Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Raionul Ştefan Vodă. Noi nu am reuşit să trimitem anul acesta un grup de elevi în schimb de experienţă în Republica Moldova, dar avem onoarea să-i avem noi oaspeţi pe cei din Raionul Ştefan Vodă. Sper să avem o colaborare fructuoasă care să aducă beneficii judeţului Dâmboviţa. Sper să se bucure de cele opt zile petrecute în Dâmboviţa”, a afirmat Adrian Ţuţuianu. „Este o mare onoare să-i avem oaspeţi pe cei din Raionul Ştefan Vodă. Am rămas plăcut impresionat de colaborarea cu Raionul Ştefan Vodă încă de anul trecut, când am mers în Republica Moldova şi am semnat acordul de înfrăţire. Atunci a fost o atmosferă de neuitat care m-a marcat. Un stadion plin de oameni au venit să participe la semnarea acordului de înfrăţire”, a declarat Gabriel Grozavu. Totodată elevii din Raionul Ştefan Vodă din Republica Moldova au şi un program de activităţi bine stabilit pe parcursul celor opt zile, ce le vor petrece în tabăra Căprioara. Vor vizita Grădina Zoo din Târgovişte, Curtea Domnească din Târgovişte, vor face trasee montane, zona Scropoasa şi zona Padina -Peştera – Babele şi Vârful Omul. Totodată, vor fi duşi într-o plimbare şi la Castelul Peleş din Sinaia. Toate aceste amănunte au fost bine puse la punct de vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Gabriel Grozavu, şi directorul Direcţiei Judeţene de Tineret, Sport şi Turism, Andrei Albu: „În cele opt zile pe care le vor petrece în tabăra Căprioara sper să se simtă foarte bine oaspeţii din Republica Moldova. Avem un program de activităţi bine stabilit. Trasee montane şi vizite la Curtea Domnească şi Castelul Peleş”, a afirmat Andrei Albu. Pe tot parcursul traseelor montane oaspeţii din Raionul Ştefan Vodă vor beneficia de sprijinul Serviciului Salvamont Dâmboviţa.
Oficialii din Raionul Ştefan Vodă au ţinut să transmită gândurile lor tuturor dâm-boviţenilor: „Ţin să mulţumesc autorităţilor pentru această oportunitate de a petrece câteva zile în judeţul dumneavoastră. Vreau să le transmit tuturor gândurile bune din Republica Moldova şi sper să revenim cât de curând”, a declarat Vasile Buzu, preşedintele Raionului Ştefan Vodă. După cum era de aşteptat la plecarea preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, din tabăra Căprioara. Oaspeţii din Republica Moldova i-au oferit în dar două sticle cu „Vinurile Purcari” – apreciate de peste 185 de ani, de la curtea ţarilor ruşi până la Casa Regală a Angliei. Calitatea Vinurilor Purcari a fost premiată cu peste 80 de distincţii la cele mai prestigioase concursuri internaţionale, marca Purcari, fiind cel mai scump brand privat din Republica Moldova, estimat la 17 milioane de dolari. Vinurile Purcari sunt apreciate pe trei continente, în peste 30 de ţări ale lumii: România, Rusia, Germania, Japonia, Statele Unite. În această toamnă Adrian Ţuţuianu va merge la Festivalul Vinului din Raionul Ştefan Vodă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Florin Istrate, vicepreşedinte Agrostar "Un an agricol bun nu înseamnă, obligatoriu, alimente mai ieftine"

In opinia lui Florin Istrate, vicepreşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Agricultură – Agrostar şi director al Centrului Regional de Formare Târgovişte, faptul că au fost obţinute producţii de cereale peste mediile anului nu va conduce la ieftinirea alimentelor: „Avem an agricol bun pe segmentul vegetal, dar o cantitate mare de […]