VIDEO . Lipsa căldurii în şcolile din Târgovişte va ajunge pe masa organelor de cercetare penală. Patru unităţi de învăţământ din Târgovişte au suspendat cursurile din cauza frigului!

centrale termice, frigReprezentanţi ai Corpului de Control al Ministrului Educaţiei au fost prezenţi la Târgovişte, pentru a verifica situaţia şcolilor fără căldură din municipiu. Rezultatele vor fi prezentate opiniei publice la momentul finalizării controlului. Ba, mai mult, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, este hotărât să sesizeze organele de cercetare penală privind situaţia încălzirii unităţilor şcolare din Târgovişte. Cel mai probabil, miercuri sau joi, la Târgovişte va sosi şi o echipă din cadrul Corpului de Control al premierului României, Victor Ponta, care va verifica procedurile de achiziţie publică pentru serviciile de realizare a studiilor de fezabilitate şi modul în care s-a realizat execuţia acestor lucrări pentru montarea centralelor termice în şcoli: „Corpul de Control al ministrului Educaţiei îşi va finaliza materialul zilele acestea. Ministrul Educaţiei mi-a spus că va sesiza organele de cercetare penală pentru modul în care administraţia publică locală a gestionat situaţia montării centralelor în şcoli. În această săptămână va sosi şi Corpul de Control al primului ministru, Victor Ponta, care va verifica procedurile de achiziţie publică pentru serviciile de realizare a studiilor de fezabilitate şi modul în care s-a realizat execuţia acestor lucrări pentru montarea centralelor termice în şcoli. Am vorbit cu premierul şi mi-a promis că, imediat ce se va definitiva programul Corpului de Control, o echipă va fi trimisă la Târgovişte”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. Urgentarea măsurilor de montare a centralelor, dotarea şcolilor cu calorifere electrice şi suspendarea cursurilor, aşa cum s-a întâmplat în patru unităţi şcolare, sunt soluţiile găsite de autorităţi în cazul şcolilor fără căldură din municipiul Târgovişte. Ministrul Remus Pricopie, însoţit de inspectorul şcolar general, Luminiţa Preda, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Dâm-boviţa, Adrian Ţuţuianu, au vizitat, duminică, majoritatea unităţilor şcolare din municipiul Târgovişte care nu beneficiază de agent termic şi a purtat discuţii cu echipa managerială din fiecare şcoală. adrian tutuianuDacă în unele unităţi şcolare cursurile au fost suspendate, în altele orele se ţin, pentru că în această săptămână este o perioadă în care se dau teze. Situaţia şcolilor fără căldură din Târgovişte a fost generată de intrarea în insolvenţă, în luna mai, a Termica. Societatea de furnizare şi distribuţie a agentului termic nu a mai furnizat niciun serviciu din luna mai a acestui an. Consiliul Local Târgovişte a luat în luna iunie decizia montării de centrale termice, iar în septembrie şi octombrie a aprobat indicatorii tehnico-economici. Lucrările de montare de centrale termice nu sunt finalizate în toate şcolile. Termenul de execuţie este cel târziu luna ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Dorel" şi compania montează centrale termice în Târgovişte...

După câteva săptămâni bune în care în şcoli şi licee au îngheţat de frig, la un loc, elevi şi profesori, ar fi fost de aşteptat un ritm alert la montarea noilor sisteme autonome de încălzire. Că lucrurile nu stau chiar aşa, se vede „cu ochiul liber” şi au constatat asta […]