VIDEO. Grădiniţa din satul Ferestre, comuna runcu, trăsnită de fulger

gradinita traznita 01O grădiniţă din localitatea dâmboviţeană Runcu a fost la un pas să fie mistuită de flăcări după ce un trăsnet a lovit acoperişul instituţiei. Imediat la faţa locului au sosit pompierii, care au reuşit să stingă incendiul la timp. O parte din acoperişul clădirii a ars, însă pagubele au fost limitate datorită intervenţiei prompte a pompierilor.
Grădiniţa este situată în satul Ferestre: „Un trăsnet a lovit grădiniţa. Păcat, este o şcoală veche, cu istorie. A fost ploaie puternică cu descărcări electrice. Pompierii au intervenit însă foarte greu pentru că nu au avut hidranţii funcţionali. Nu se poate acest lucru. Dacă era arşiţă, focul se putea extinde”, a afirmat un localnic. „A plouat şi un trăsnet a lovit grădiniţa. Aici învaţă şi copilul meu. Putea fi mult mai rău”, a afirmat un alt localnic. Autorităţile locale spun că vor reface acoperişul din fonduri proprii.
Vremea capricioasă dă încă bătăi de cap autorităţilor din Dâmboviţa. O vijelie puternică s-a abătut asupra localităţii Runcu, unde un fulger a lovit acoperişul grădiniţei din satul Ferestre: „Rău când este prea cald şi nu plouă, rău şi când vine ploaia şi ne face pagube. Acum am fost loviţi de cel de sus cu un trăsnet puternic care s-a abătut asupra acoperişului acestei clădiri. Acest trăsnet a zguduit întreaga comună. S-au speriat toţi locuitorii şi sincer am crezut că s-a dărâmat ceva. Eu zic că şi de această dată am scăpat cu bine. Acoperişul grădiniţei a fost lovit de trăsnet şi a ars pe o suprafaţă de 10 mp. Să fim sănătoşi şi vom reuşi să-l refacem din bugetul local, cu sprijinul CJ. Grădiniţa nu are paratrăsnet. Sincer ne-am gpospodărit să punem paratrăsnet la biserici, după nenorocirea de la Pietroşiţa. Sigur vom gândi soluţii şi vom pune şi la şcoli şi grădiniţe”, a declarat Petre Burlăcescu, viceprimarul comunei Runcu.
Flăcările riscau să distrugă întreaga clădire însă pompierii au reuşit să limiteze focul la timp: „Am fost anunţaţi de un incendiu în localitatea Runcu. Focul se manifesta la acoperiş. Intervenţia nu a fost dificilă pentru că am ajuns la timp şi am limitat pericolul. Cauza incendiului a fost trăsnetul”, a declarat pit. adjutant Constantin Bratu, ISU Dâmboviţa. Ploaia a durat mai puţin de o oră însă localnicii spun că de mult nu a mai plouat atât de puternic. Incendiul a distrus o parte din acoperiş dar şi tavanul unei săli de clasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. Descoperire macabră Nou-născut. aruncat pe malul Ialomiţei. În cartierul Costesti. oraşul Fieni

Aflat la adunat de piatră, un bărbat a făcut o descoperire pe care nu o va uita toată viaţa: a găsit cadavrul unui prunc, acoperit de un sac. Poliţiştii dâmboviţeni sunt în alertă, după ce un bărbat a anunţat că a găsit pe malul râului Ialomiţa cadavrul unui bebeluş. Din […]