VIDEO. CJ a primit 12.543 mii iei de ia Ministerui Dezvoitării

Sedinta CJD 10.10.2013Consilierii judeţeni din Dâmboviţa s-au reunit, la primele ore ale dimineţii de ieri, în şedinţă extraordinară. Au avut pe masă cinci proiecte de hotarâre ce privesc judeţul Dâmboviţa. Printre cele mai importante se număra aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul „Asfaltare DJ 722, km 3+350-4+580 şi km 0+7002+300 în comuna Văcăreşti, Judeţul Dâmboviţa”, rectificarea bugetului propriu al judeţului, pe anul 2013, aprobarea parteneriatului dintre judeţul Dâmboviţa prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Agenţia Judeţeană pentru Ocupare a Forţei de Muncă Dâmboviţa pentru organizarea acţiunii „Bursa locurilor de muncă” din 18 octombrie 2013 şi aprobarea contractului de concesiune încheiat de S.C. Parc Industrial Priboiu S.A. cu S.C. Marchand S.R.L. Măgurele – Ilfov. Consiliul Judeţean a primit de la Ministerul Dezvoltării suma 12.543.000 lei, banii reprezentând corecţii financiare pentru proiectele privind „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte” şi „Drumul Sudului”. În baza ordonanţei Guvernului din 17 iulie 2013, privind reglementarea unor măsuri fis-cal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corecţiilor financiare din domeniul achiziţiilor publice, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a înaintat către MDRAP o solicitare ce a vizat restituirea sumei de 14.076.059,02 lei. Ordonanţa Guvernului precizează că toţi beneficiarii proiectelor europene POR care au iniţiat procedurile de atribuire a contractelor de lucrări înainte de anul 2011 şi care deţin raport de verificare înscris cu opinia „fără observaţii” din partea Unităţii de Control şi Verificare a Achiziţiilor Publice pot recupera de la bugetul statului sumele imputate ca şi corecţii. Preşedintele CJ Dâmboviţa a spus că aceste sume încasate în conformitate cu OG.14 din 2013 pot fi utulizate pentru finanţarea activităţilor din cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile, pentru rambursarea creditelor bancare contractate în vederea implementării proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile şi pentru cheltuieli de capital.
La Parcul Industrial Priboiu,
o fabrică specializată în producţia de membrane naturale pentru preparate din carne îşi începe investiţia
O societate din Bucureşti furnizoare de membrane naturale pentru industria cărnii a concesionat peste 20.000 de metri pătraţi de teren în incinta Parcului Industrial Priboiu. Parcul Industrial şi implicit Consiliul Judeţean Dâmboviţa, timp de 49 de ani, vor primi anual o redevanţă de 0,52 euro plus TVA pentru fiecare metru pătrat concesionat de această firmă. Redevanţa se va indexa în fiecare an cu indicele de inflaţie. Valoarea investiţiei este de 3,5 milioane de euro, lucrările vor începe cel mai probabil în luna iulie şi se vor finaliza în maxim 12 luni. Investitorii spun că în primul an de la inaugurare vor angaja 50 de dâmboviţeni. Această societate intenţionează să se mute cu toată afacerea de la Măgurele la Priboiu, ceea ce înseamnă sute de locuri de muncă şi, implicit, bani mai mulţi pentru judeţ. Autorităţile judeţene sunt deschise unei colaborări cu toate firmele interesate să dezvolte activităţi în judeţul Dâmboviţa, ce au ca scop crearea de noi locuri de muncă şi repunerea pe harta economică a judeţului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA plăteşte avansul către fermierii care au depus cereri pe suprafaţă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură autorizează la plată, începând din 16 octombrie 2013, avansul către fermierii care au depus cereri de sprijin în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă – SAPS 2013. De acest avans beneficiază fermierii la care controalele (administrative sau pe teren) s-au finalizat şi […]