VIDEO. Camion încărcat cu lemne, spulberat de Săgeata

DAMBOVITA_ACCIDENT_SAGEATA_ALBASTRA_CU_FURGONETA-transfer_ro-17jun-f503cfŞoferul camionului nu a respectat semnificaţia indicatoarelor
„STOP” şi „Crucea Sfântului Andrei”

Traficul feroviar pe firul 1 al căii ferate Târgovişte-Titu a fost blocat timp de o oră după ce un tren Săgeata Albastră cu 30 de călători care circula spre Bucureşti a lovit un camion încărcat cu lemne al cărui şofer nu a respectat semnificaţia indicatoarelor „STOP” şi „Crucea Sfântului Andrei” şi şi-a continuat deplasarea la o trecere peste calea ferată, fără să se asigure. Conducătorul auto şi un pasager al maşinii au fost răniţi, ambii fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean din Târgovişte.
Trenul a fost tractat de o altă garnitură feroviară, iar călătorii şi-au continuat călătoria spre Capitală cu o altă Săgeată Albastră. Accidentul a avut loc la o trecere de cale ferată din localitatea dâmboviţeană Văcăreşti, primele informaţii furnizate de poliţişti arătând că şoferul şi un pasager al maşinii au fost răniţi, iar traficul feroviar pe sensul 1 de deplasare fiind blocat. Impactul a fost violent, dar niciunul dintre cei 30 de călători din tren nu a fost rănit.
Martorii spun că este posibil ca şoferul să nu fi auzit semnalele acustice trase de mecanicul trenului din cauza muzicii din cabină, dată la maxim. La faţa locului au venit echipajele ISU, ale ambulanţei şi poliţia, iar traficul rutier în zonă a fost blocat timp de o oră.
Poliţiştii spun că trecerea peste calea ferată, fără bariere este semnalizată corespunzător, cu indicatoarele „Crucea Sfântului Andrei” şi „Stop”, dar conducătorul auto le-a ignorat şi nu s-a asigurat: „Un camion încărcat cu lemne a fost lovit de un tren Săgeata Albastră la o trecere de cale ferată din localitatea Văcăreşti, au fost doi răniţi, şoferul unui camion încărcat cu lemne şi un pasager, iar traficul feroviar pe calea 1 a fost blocat timp de o oră, iar pe firul 2 s-a circulat tot timpul după ce în urma accidentului trenul a avut o defecţiune la una din uşile din faţă şi nu şi-a mai putut continua traseul. Accidentul a avut loc la o trecere de cale ferată fără bariere, din localitatea Văcăreşti, una dintre victime are leziuni uşoare, cealaltă a fost rănită mai grav, ambii bărbaţi sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.
Trecerea era semnalizată corespunzător, cu indicatoarele „Crucea Sfântului Andrei” şi „Stop”, pe care conducătorul auto le-a ignorat”, a declarat inspector principal Bogdan Oproiu, Poliţia Rutieră Dâmboviţa.
În urma accidentului, trenul, cu o defecţiune la una din uşile din faţă nu şi-a mai putut continua traseul, astfel că traficul feroviar între Târgovişte şi Titu a fost blocat pe firul 1, circulaţia desfăşurându-se doar pe sensul 2. Ulterior, trenul lovit a fost tractat de o altă garnitură feroviară, iar cei aproximativ 30 de călători şi-au continuat călătoria spre Capitală cu o altă Săgeata Albastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIDEO. Iuliana Neblea, femeia de 36 de ani care a fost tranşată şi al cărei trup fără cap şi membre a fost găsit în râul Argeş, va fi înmormântată astăzi, la Crângurile

Ieri, familia Iulianei Neblea, femeia de 36 de ani care a fost tranşată şi al cărei trup fără cap şi membre a fost găsit în râul Argeş, i-a ridicat cadavrul de la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi o va îngropa azi, în comuna dâmboviţeană Crângurile. Una dintre cele […]