Published On: joi, mart. 14th, 2019

VICTORIE URIAŞĂ PENTRU VOLEIBALISTELE DE LA CSM TÂRGOVIŞTE CSM Târgovişte – Volei Alba Blaj 3-2 (14-25, 25-22, 25-21, 21-25, 15-13)

nichiduta.ro

Volei Alba Blaj a venit la Târgovişte din postura celei mai bune echipe de club din sportul românesc din ultimii ani. Cu două finale europene în buzunar, formaţia pregătită de Darko Zakoc pornea din postura super-favoritei în duelul din vechea cetate de scaun şi după primul set al duelului din Polivalentă se părea că totul este în grafic pentru trupa care se pregăteşte de ultimul act al CEV Cup, a doua competiţie valorică a voleiului feminin de pe bătrânul continent. 25-14 scurt pentru Alba Blaj într-o manşă în care fetele noastre nici nu s-au dezmeticit bine.
Fanii târgovişteni au privit neputincioşi cum punctele se adunau în dreptul vizitatoarelor şi au crezut că vor asista la un soi de „blitzkrieg” al musafirelor, care şi-au propus să nu piardă prea mult timp prin Polivalentă.
Iluzia unui succes facil al vicecampioanei României s-a spulberat în setul secund. Cu o altă faţă, CSM a început munca de jos. Fetele noastre au adunat punctele precum furnicile şi au reuşit un set 2 excelent, egalând situaţia şi reuşind ceea ce puţine echipe din Divizia A1 au izbutit în actualul sezon intern: să le „fure” un set super starurilor de la Blaj.
De la 1-1 direcţia meciului s-a schimbat. Fetele lui Luka Valerijan au simţit că se poate, iar oaspetelor au început să nu le mai iasă totul ca la carte. CSM a jucat excelent şi în setul al treilea pe care l-au şi câştigat, trecând în avantaj şi asigurându-şi un punct important în bătălia de la distanţă pentru broznul naţional pe care o poartă cu Ştiinţa Bacău.
La 2-1, Darko şi-a cravaşat mai abitir jucătoarele, dar setul 4 a fost destul de echilibrat. Până la urmă, ardelencele şi-au dovedit clasa şi au împins duelul într-un decisiv mai puţin anticipat de specialişti.
Finalul a fost apoteotic. Avându-i în spate pe suporterii veniţi să vadă cuplajul de marţi seară, de la Sala Sporturilor, târgoviştencele s-au luptat cu o determinare incredibilă. Au trecut peste startul prost şi în ciuda oboselii acumulate au reuşit să treacă la timonă. Ba chiar au pus 3-4 puncte între ele şi adversare, oferindu-le suporterilor visul pe tavă. La 14-10, vicecampioana a mai zvâcnit o dată. A făcut trei puncte consecutive, dar n-a mai avut vlagă pentru o revenire, care, cel mai probabil, le-ar fi oferit şi oportunitatea unui succes, de-acum nesperat.
CSM Târgovişte a făcut 15-13, a închis setul şi meciul, administrându-i Blajului primul eşec stagional.
Casetă tehnică
CSM Târgovişte – Volei Alba Blaj 3-2 (14-25, 25-22, 25-21, 21-25, 15-13) Târgovişte: S. Klisura 20p, G. Bălae 7p, R. Buterez, M. Jeremic, D. Djuric 7p, A. Lakovic, D. Calotă 1p, T. Sredic 14p, A. Trică 2p, T. Pusic, J. Alajbeg 29p, M. Pamfil, L. Ciocian, R. Marciu. Antrenor: Valerijan Luka Blaj: I. Baciu 21p, M. Aleksic 3p, N. Ninkovic 10p, A. Lazarevic, S. Miclăuş, S. Newcombe 19p, L. Kitipova 7p, R. Rus, K. Zhidkova, M. Karakasheva 19p, M. Vujovic, V. Delros, N. Onyejekwe 2p. Antrenor: Darko Zakoc.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro