Published On: mar, mart. 19th, 2013

VICTORIE PENTRU PRIMUL LOC! CSM Satu Mare – CS Municipal Târgovişte. Astăzi, ora 18.00, Sala LPS Satu Mare

nichiduta.ro

florin niniCele mai bune echipe ale sezonului trecut se duelează pentru a doua oară în actualul campionat, într-o partidă extrem de importantă pentru stabilirea ierarhiei finale. Târgoviştea este a doua în clasamentul Diviziei A, dar are două partide mai puţin disputate în comparaţie cu ICIM Arad, liderul momentului. Dacă fetele lui Florin Nini se impun în sala de la Satu Mare, şansele de a încheia sezonul regulat pe prima poziţie a topului naţional se măresc considerabil, pentru că îşi pot permite şi un eşec în ultimele două meciuri, cu Sepsi şi Alexandria. Programată iniţial pe 6 februarie, în etapa cu numărul 21, confruntarea dintre campioana şi vicecampioana ţării a fost amânată din cauza programului aglomerat al Târgoviştei, care la acea dată era angrenată şi în Euroligă.
Dacă ar fi să luăm în considerare toate jocurile precedente dintre cele două combatante, am putea afirma că Satu Mare suferă de un complex în faţa Municipalului din Târgovişte. În cele 18 dispute de până acum formaţia dâmboviţeană s-a impus de fiecare dată. Ce-i drept, în ultimele dueluri diferenţa înregistrată a fost mică, însă şi aşa formaţia de lângă Turnul Chindiei pleacă la drum cu un avantaj moral în faţa ardelencelor. În turul acestui campionat dâmboviţencele s-au impus la limită şi în ultimele minute, scorul înregistrat la finele celor 40 de minute fiind 67 – 64.
DUELUL SELECŢIONERILOR
Meciul din nord-vestul ţării este foarte interesant şi prin prisma faptului că pe cele două bănci tehnice se vor afla Florin Nini şi Dan Fleşeriu, oamenii care au fost desemnaţi să se ocupe şi de destinele echipei naţionale de senioare pentru următorii doi ani. Între cei doi există o rivalitate tacită, dovadă şi faptul că, la ultima finală, tranşată de dâmboviţence cu 3-0, cei doi au fost protagoniştii unui moment încins. Atunci, tehnicianul sătmărencelor a vrut să-l salute pe Nini înainte de fluierul final al meciului trei, însă antrenorul Târgoviştei a încercat să-i explice că gestul trebuie să se producă după sunetul sirenei de final. Fleşeriu s-a supărat şi i-a aruncat câteva cuvinte mai puţin ortodoxe actualului său colaborator de la prima reprezentativă. Între timp, micul conflict a fost dat uitării de cei doi, dovadă că au acceptat să lucreze împreună la naţională.
DOAR ÎN FINALĂ
Meciul de marţi ar putea fi ultimul în care cele două rivale se vor înfrunta în campionatul 2012 – 2013, dacă una dintre cele două formaţii nu va ajunge în finală sau dacă Târgoviştea nu va încheia sezonul regulat pe prima poziţie a clasamentului. Dacă fetele lui Florin Nini vor detrona Aradul, mai pot juca împotriva celor de la Satu Mare doar în finală, situaţie destul de greu de realizat, dacă ţinem cont că jucătoarele lui Dan Fleşeriu ar trebui să întâlnească, în semifinalele Ligii Naţionale Feminine de Baschet, ICIM Arad.
Pentru CSM Târgovişte finalul stagiunii regulate este extrem de solicitant. După meciul de la Satu Mare urmează o nouă deplasare solicitantă, în infernul verde de la Sfântu Gheorghe. Campioana încheie parcursul intern cu o partidă pe teren propriu, cu CST Alexandria.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro